Marko Kristal imestab: keegi nagu rünnakule eriti ei kiirusta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kristal
Marko Kristal Foto: SCANPIX

Jalgpalli Eesti meistriliigas 2:1 Sillamäest jagu saanud, seeläbi juba 19 mängu järjest kaotuseta püsiva ja taas tabelijuhiks kerkinud Levadia peatreener Marko Kristal lausus pärast kohtumist heatujuliselt, et pisut võiks vaid paraneda tema hoolealuste soov rünnakuid algatada.

«Sillamäe oli algusest saadik väga-väga passiivne ja rääkisime küll sellest, aga läksime algusest peale selle passiivsusega kaasa. Selle mängu oleks võinud väga kõrgema tempo ja vähe kindlama mänguga juba esimese viieteist minutiga ära otsustada,» lausus Kristal. «Aga läksime selle tempoga kaasa ja eks karistus tuli teise poolaja alguses,» viitas ta Sillamäe kasuks määratud penaltile, millest Andrei Sidorenkov seisu viigistas.

«Õnneks suutsime end selle ühe värava võrra kokku võtta ja tagantjärgi vaadates... kolm punkti saime, pole ju hullu midagi,» muheles Kristal. «Kuna mängime ühe puhta ründajaga, siis võib-olla on meil keskväljal liiga palju mehi, kes mõtlevad, et on keskpoolikud ja peavad kangesti mängu ehitama. Kaks mängu järjest on küll nii olnud, et keegi nagu eriti rünnakule ei kiirusta, mis on imelik!»

Levadia sai täna taas mängida Kadriorus, viimane kodumäng peeti liigas ligi kaks kuud tagasi. «Mõjus väga positiivselt, võitsime, selles suhtes oli hea. Muru on siin väga hea ja kaugushüppekasti ka pole,» lõõpis Kristal, kelle hoolealused jättis vahepealsete kuude jooksul Kadrioru staadionist eemale seal toimunud kergejõustiku U23-vanuseklassi EM.

Levadia keskväljal mängis täna taas algusest lõpuni ja hästi augusti esimesel päeval alles 17-aastaseks saanud poolkaitsja Kaspar Mutso, kes on viimastes voorudes end kindlalt meistermeeskonna koosseisu pressinud. Kristal jäi noormehe tegutsemisega taas rahule. «Ta on väga stoiline, vana rahu ise. Nagu oleks väga kaua juba mänginud, saab oma tööga väga hästi hakkama. Täna ei olnud mängutempo ka väga kõrge, ei tekkinud tal ka sellega probleeme. Ta on väga hästi meeskonda sulandunud ja mängima hakanud,» kiitis Kristal Mutsot.

Endiselt on aga traumade tõttu platsi kõrval Mutso otsesesed konkurendid mänguajale, keskpoolkaitsjad Andreas Raudsepp ja Ilja Antonov. Mõlema vigastus on siiski pikkamööda taandumas. «Raudsepal tuli väike tagasilöök – mitte sama vigastus, aga see koht hakkas tunda andma,» selgitas Kristal. Aprilli alguses põlve vigastanud Raudsepp mängis nädala eest Tartu Tammeka vastu vahetusest sekkudes pooltunni, kuid pole kahes viimases kohtumises koosseisu mahtunud.

Antonov, kes kuulub vigastusele vaatamata Eesti koondise peatreeneri Magnus Pehrssoni poolt avaldatud esialgsesse nimekirja valikmängudeks Leedu ja Sloveeniaga, loodab samuti peagi naasta. «Antonovil on varbad paistes, mingi osa trennidest saab kaasa teha, aga siis hakkavad varbad valutama. Eks lähinädalatel peaks kõik korda saama,» uskus Kristal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles