Kristjan Kangur: Holland oli meile edasiseks väga vajalik vastane

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur (palliga).
Kristjan Kangur (palliga). Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis lõpetas koduse Nelja rahvuse turniiri kolme võidu ja esikohaga. Täna alistati 60:58 Holland ja Eesti kapteni Kristjan Kanguri hinnangul oli Holland just selline vastane, keda Eestil kahe nädala pärast algavaks EM-finaalturniiriks valmistumiseks vaja oli.

«Väga kasulik vastane, nad üritasid palli korvi alla suruda ja sealt punkte tuua. Eelmised võistkonnad (Island ja Filipiinid) olid kas just meie masti võistkonnad, aga sellised, kes on lühemad ja mängivad palju üks-üks teravuse peale. Selles mõttes tuli tänane mäng meile kasuks,» ütles Kangur pärast võitu Hollandi üle pressikonverentsil.

Kolmapäevast reedeni mängib koondis turniiril Zagrebis, kus vastamisi minnakse Horvaatia, Bosnia ja Hertsegoviina ning Iisraeliga. Nemad on Tallinna turniiri kolmikust vähemalt klassi võrra kõvemad, Horvaatia on lausa tõeline tippmeeskond. Eesti läheb nendega heitlema olukorras, kus parandamisruumi on veel palju.

«Kindlasti on kokkumängus veel palju puudusi. Üksteisemõistmine ja olukordade ajastamine vajavad veel palju lihvimist. Ma ei taha kogu aeg toonitada seda kahte nädalat, mis EMini on veel jäänud, aga loodame, et saame selle aja jooksul ikkagi asjad tööle,» arutles Kangur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles