Muhu jooksu võitsid Mairo Mändla ja Klarika Kuusk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mairo Mändla Muhu jooksu võitjana finišis.
Mairo Mändla Muhu jooksu võitjana finišis. Foto: Ahto Jakson/Jooksuportaal

Eile toimunud 13. Muhu põhijooksu 17,2 kilomeetri pikkuse distantsi võitis meestest Mairo Mändla ja naistest Klarika Kuusk.

Mändla suutis ainsana läbida Kuivastu sadamast alanud ja Nautse külas Mihkli talu õuel lõppenud trassi alla tunni. Tema võiduaeg oli 59.47. Teisena lõpetas parim veteran Kalev Õisnurm ajaga 1:03.03. Kolmanda koha sai Mairo Mändla 50-aastane isa Tarmo Mändla 1:06.08-ga. Mairo tegi alles üleeile kaasa Karujärvel maastikul poolmaratoni 1:22-ga, kuid suutis vaatamata sellele Muhu jooksul teistele kandu näidata, kattes kilomeetreid keskmiselt 3.30-ga. «Olin algul passiivsem, sest esimesed kaks kilomeetrit jooksin koos Kaleviga 3.20-ga, edasi hakkas ta ära vajuma vaikselt. Mõtlesin küll, et ei taha nii pikalt ees joosta, aga kui võimalus anti, siis läksin omas rütmis edasi,» sõnas Mairo Mändla Jooksuportaalile. Viimase kolme kilomeetriga kasvatas ta vahet teise kohaga kahe minuti jagu.

Naistest võitis Muhu jooksu põhidistantsi Klarika Kuusk ajaga 1:14.46. Teisena lõpetas Kaire Matson (Elujooks) 1:15.04-ga. «Sain ta alles 10. kilomeetril kätte. Tegin ühtlase jooksu,» ütles Kuusk Jooksuportaalile. Alles 20. augustil jooksis ta Tartus poolmaratoni, kus sai isikliku rekordiga 1:33 naistest viienda koha. «Plaan oli teha pikk nädalalõpp, et teada saada Saaremaa kolme päeva jooksu tunne,» märkis Kuusk. Juba nädala pärast stardib ta Kihnul poolmaratoni distantsil. Kolmandana jõudis Muhus pärale vanameister Galina Bernat (SK Stamina) ajaga 1:21.31.

Muhu jooksu lühema 6,2 km pikkuse distantsi võitis Ando Õitspuu (Treeningpartner) ajaga 20.31. Teiseks tuli Mairo Mändla vend Oliver Mändla 21.33 ja kolmandaks Henek Tomson (Treeningpartner) 22.00-ga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles