Bolt alistas tasavägises finaalis Gatlini

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pekingis peetavatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel võitis meeste 100 meetri jooksu maailmarekordimees Usain Bolt. 

Finaalis läbis Bolt distantsi 9,79ga. Hooaja edetabelijuht Justin Gatlin jäi Boltile alla vaid sajandikuga. Poolfinaalis raskustes olnud 29aastane Bolt on sellel hooajal näidanud tagasihoidlikke tulemusi ning pikalt on spekuleeritud sprinteri vormi üle.

Finaalis suutis maailma kiireimaks meheks tituleeritud jamaicalane aga oma tiitlit õigustada. Finaali eel suursoosiku rollis olnud maailma hooaja edetabelijuiht 33aastane Justin Gatlin pidi leppima aga hõbedaga. 

Bolti jaoks oli see kolmandaks 100 meetri sprindi MM kullaks. Erinevatelt distantsidelt on ta aga võitnud koguni üheksa maaimameistrivõistluste kõige säravamat medalit. 

Pronksile jooksid ennast 20aastane kanadalane Andre De Grasse ja Trayvon Bromell, mõlemad läbisid sprindi 9,92ga. Viienda koha sai ameeriklane Mike Rodgers 9,94ga, kuues oli ameeriklane Tyson Gay 10,00ga, seitsmes jamaikalane Asafa Powell 10,00ga, kaheksas prantslane Jimmy Vicaut 10,00ga ning üheksas hiinlane Bingtian Su 10,06ga.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles