Šadeiko: kaua ma räägin, et küll minu võistlus ka tuleb

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko Pekingi MMil.
Grit Šadeiko Pekingi MMil. Foto: SCANPIX

Grit Šadeiko jooksis seitsmevõistluse viimasel alal 800 m jooksus end peaaegu pildituks, ent avapäeva probleemide tõttu jäi tal Eesti rekordist puudu kaheksa punkti. Lohutusauhinnana andis 6213 punkti pileti järgmisel suvel Rios toimuvale olümpiale. MMi kokkuvõttes oli ta 15.

Šadeiko ei varjanud, et ootas enamat. «Kaua ma räägin seda juttu, et küll minu võistlus ka tuleb. Kõige hullem on see, et tean, millist vaeva olen treeningutel näinud ja kui see võistlustel tulemustega kokku ei lähe, paneb õlgu kehitama,» sõnas ta.

Juba avapäeva järel oli Šadeiko rahulolematu ja rääkis, et ilmselt sattus võistlus aklimatiseerumise mõistes tema jaoks halvale päevale. «Olen hommikust saadik nagu vati sees. Käib pidev otsimine, ma ei tunne end iseendana,» lausus ta esimese päeva kokkuvõtteks.  

Teine päev õnnestus tal paremini, kuigi närvikõdi pakkus ta küllaga. Kaugushüppes sai ta tulemuse kirja alles kolmandal katsel, ka odaviske pikim kaar sündis viimasel üritusel. «Kauguses tegin nagu ikka – mängisin enda ja teiste närvidega, kuid tõestasin, et kolmas katse on ka katse,» rääkis ta. «Odavise tuli kaugushüppele nii kiiresti selga, et sain teha vaid kaks proovikatset ja nendelgi ei saanud viskele korralikult pihta. 800 m jooksus polnud aga enam midagi kaotada. Kas alustan kiiresti või aeglaselt, lõpus ikkagi käiguvahetust pole. Lõpusirge oli jõhker! Ma ei tea, kas finišit üldse nägingi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles