Koondise peatreener pärast valusat kaotust: oleks pidanud lõpus targemalt tegutsema

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Rumeenia rannavutikoondise heitlus Euroliiga B-divisjoni finaalis.
Eesti ja Rumeenia rannavutikoondise heitlus Euroliiga B-divisjoni finaalis. Foto: Ants Liigus

Pärnus toimuval rannajalgpalli Euroliiga superfinaali B-divisjoni finaalis jäi Eesti koondis penaltiseerias 3:2 alla Rumeenia koondisele. Kohtumise võitja Rumeenia kindlustas sellega järgmiseks aastaks koha A-divisjonis ehk Euroopa kaheksa parima rannajalgpalli riigi hulgas.

Eesti koondise peatreener Rando Rand oli pärast mängu üsna löödud olekuga, kuid tunnistas, et tegelikult tegid eestlased tugeva turniiri, teenides alagrupis kolm võitu. «Vastane oli täna kõva, võitles hingega ja pani kogu emotsiooni sellesse mängu. Päris mängu lõpus oleksime pidanud ise targemini mängima. Kaks minutit oli jäänud ja oleks pidanud lihtsalt eduseisu hoidma,» arutles Rand.

6:6 viigiga lõppenud normaalajale järgnenud lisaajal väravaid lüüa ei suudetud. Penaltiseerias pidi Eesti rannajalgpallikoondis tunnistama aga rumeenlaste 3:2 paremust. Normaalaja lõpus kiskus mäng eriti tuliseks, kui vastase löömise eest saadeti väljakult ära Eesti väravavaht Markus Lukk. Samas olukorras teenis punase kaardi ka rumeenlane Raj Carauleanu.

Pärast Luki eemaldamist asus Eesti väravasse Vaiko Tammeväli, kes täna ühtegi penaltit ära ei tõrjunud. «Olime vaadanud nende penalteid väga mitmelt turniirilt. Kahjuks ei olnud täna võimalik neid lööke ära võtta. Löögid olid lihtsalt liiga täpsed,» rääkis Rand.

Neli päeva väldanud turniiril käis kokku umbes 20 000 külastajat ning Eesti mängudel oli 2000 pealtvaatajat mahutanud tribüün alati pilgeni täis. «Loomuliult oli kodupubliku ees mängida võimas. Eestis pole varem sellist suurt üritust toimunud ning rahva toetus oli suurepärane. Müts maha kõigi ees, kes staadionil käisid,» kiitis Rand Pärnu publikut.

Hea turniiri teinud koondise võtmemängijaks pidas Rand täna punase kaardi saanud Lukki. «Ei saa mainimata jätta, et Markus Lukk lõi kuus väravat. Tema tark tegutsemine raamide vahel oli kõikidele meestele nii füüsiliselt kui vaimselt tugevaks laenguks. Tema supermäng aitas meid nii kõrgele,» kiitis peatreener.

Lukk ise finaali järel kommentaare anda ei soovinud.

Praegu koosneb Eesti rannajalgpallikoondis amatööridest, kuid Rand sõnas pärast mängu, et viie aasta pärast võiks kindlasti mõned eestlased elukutselised olla. «Praegu oleme ju kõik amatöörid ja mängime rannajalgpalli oma põhitöö kõrvalt. Selliseks turniiriks peavad kõik mehed endale puhkuse planeerima. Ega töölt niisama kedagi ära ei lasta,» muigas ta.

Üldjoontes jäi peatreener nii praeguse turniiri kui ka ettevalmistusperioodiga rahule. Siiski leiab ta, et järgmisel aastal saaks asju veidi paremini teha. «Rohkem võiks olla pikemaid ühiseid laagreid. Treeningute pool toimis, kuid talvel võiks füüsiline ettevalmistus grammi võrra parem olla.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles