Video: Nibali ja Astana spordidirektor diskvalifitseeriti Vueltalt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali.
Vincenzo Nibali. Foto: SCANPIX

Hispaania velotuuri teise etapi järel otsustati diskvalifitseerida Astana meeskonna sõitja Vincenzo Nibali ning tiimi spordidirektor Alexandre Shefer, sest Nibali kasutas keelatud võttena saateauto abi.

Nibali sattus eilsel etapil kukkumisse 30 km enne finišit ning oli 16 km enne lõppu jõudnud peagrupist 37 sekundi kaugusele, kui korraga otsustas itaallane kasutada vahe vähendamiseks tema kõrvale sõitnud Astana tiimi saateautot. Telekaadritest on näha, et Nibali hoiab autost kinni ning kasutas seega keelatud võtet, mille tõttu otsustaski Vuelta peakomissar Bruno Valcic, et Nibali tuleb tuurilt diskvalitseerida. Samuti peab Vueltalt koju sõitma Astana spordidirektor Alexandre Shefer, kes tiimi saateautot juhtis.

«Video näitab väga selgelt, et Nibali hoidis sada meetrit autost kinni. Seega on karistus selle eest väga selge: Nibali on võistlusest eemaldatud,» vahendas Valcici sõnu cyclingnews.com.

Nii Nibali kui Shefer peavad lisaks tasuma 200 Šveitsi frangi suuruse trahvi, samuti peab Astana kahel järgmisel etapil hakkama saama vaid ühe tiimiautoga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles