Henri Anier on siirdumas Poola tippklubisse?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier.
Henri Anier. Foto: Erik Prozes

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anier viibib testimisel Poola kõrgliigas mängiva Krakowi Wisla juures, teatas klubi Twitteri vahendusel.

24-aastane Anier kuulub hetkel Šotimaa meeskonna Dundee Unitedi ridadesse, kuid pole käimasoleval hooajal väljakule pääsenud. Talvel sõlmis Anier Dundeega kahe ja poole aasta pikkuse lepingu ning ilmselt liituks ta Wislaga laenulepingu alusel.

Flora noortesüsteemis jalgpalluriks sirgunud Anier liitus 2009. aastal Itaalia klubiga Sampdoria, kuid järgmisel aastal naasis endisesse koduklubisse. Pärast väravarohket perioodi Floras sõlmis Anier lepingu Norra kõrgliigaklubi Stavangeri Vikingiga. Rohkema mänguaja nimel laenas Viking ründaja kõigepealt Fredrikstadi ja seejärel Motherwelli.

Motherwelli särgis tegi Anier suurepärase hooaja ning 2014. aasta talvel liitus ta klubiga püsiva lepingu alusel. Sama aasta suvel müüs Šotimaa meeskond Anieri Saksamaa esiliigas mängivasse Aue Erzgebirge meeskonda, kus Eesti ründaja vähe mänguaega teenis. Tänavu talvel kolis Anier Dundee Unitedisse.

Eesti koondise eest on ründaja 21 mänguga löönud kuus väravat.

Wisla on Poola kõigi aegade üks edukamaid meeskondi ning meistritiitli on nad võitnud 14 korral, viimati 2011. aastal. Poola karikas tõsteti viimati pea kohale 2003. aastal. Krakowi meeskonda kuulus aastatel 2011-2013 ka väravavaht Sergei Pareiko, kes samuti klubi ridades Poola meistriks krooniti.

Hiljem on Poola meistriks tulnud ka Henrik Ojamaa, kes võitis tiitli 2013. aastal Varssavi Legia särgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles