Pistoriuse tapetud tüdruksõbra vanemad süüdistasid kohut

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reeva Steenkampi ema June ja isa Barry kohtuistungil.
Reeva Steenkampi ema June ja isa Barry kohtuistungil. Foto: SCANPIX

Taas on spordimaailma kõmumeedia tähelepanu keskpunkti sattunud endine Lõuna-Aafrika Vabariigi jooksja Oscar Pistorius, kes mõisteti mullu süüdi oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tahtmatus tapmises. Seoses novembris eesootava uue istungiga tegid avalduse Steenkampi vanemad, kes teatasid, et paraolümpiasportlane tulistas nende tütart kindlasti meelega.

Steenkamp tulistati surnuks 2013. aasta sõbrapäeval ning tulistajaks oli Pistorius, kes sihtis oma tüdruksõpra läbi vannitoa ukse, pidades teda enda sõnul sissetungijaks. Kohus mõistis Pistoriuse eelmisel aastal süüdi tahtmatus tapmises ja hetkel on endine jooksukuulsus vanglas, kuid novembris algab uus protsess, sest prokurör kaebas otsuse edasi ja nõuab, et tahtmatu tapmine asendataks mõrvaga.

Eesootava istungi valguses kommenteerisid olukorda Steenkampi vanemad June ja Barry, kes on veendunud, et Pistorius tappis nende tütre tahtlikult. «Kohtus toimunu ei peegelda tegelikku tõtt. Ta (Pistorius) sai pahaseks, tema (Reeva) läks tualetti ja lukustas end sinna, misjärel Pistorius tõmbas relva välja ja hakkas tulistama,» kritiseeris Barry Steenkamp eile antud intervjuus kohtuotsust.

Tütre kaotanud June Steenkamp lisas omalt poolt nukralt: «Miks Pistorius ei lubanud tal lihtsalt ära minna?»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles