Latin lõpetas triatloni eliitsarja etapi 32. kohaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Latin.
Aleksandr Latin. Foto: Kristjan Teedema

Aleksandr Latin tegin tänavusel hooajal juba kolmandat korda kaasa mainekal World Triathlon Series etapil, saades Stockholmis toimunud võistlusel kirja 32. koha. Etapivõit kuulus sarja üldliidrile, hispaanlasele Javier Gomezele.

1,5 km ujumisest, 40 km rattasõidust ja 10 km jooksust koosnenud olümpiadistantsi ajaga  1:53.12 läbinud Latini jaoks tähendas 32. koht küll väärt punktilisa, kuid enda võistlusega ta päris rahule ei jäänud. Eriti kirus eestlane just nõrka ujumist, kus vahe esimestega kärises enam kui 40-sekundiliseks.

Ratta- ja jooksuosaga enda positsiooni parandanud Latin jäi etapi võitnud sarja üldliidrile, möödunud aastal Hispaania parimaks sportlaseks tunnistatud Javier Gomezele finišis alla kolme minuti ja 39 sekundiga. Tee võidule sillutas neljakordne maailmameister endale jooksuetapi keskosas ning finišeeris teisena lõpetanud Joao Pereirast 45 sekundit varem.

Naiste arvestuses jätkus Stockholmis ameeriklannade ülemvõim, kes hõivasid Sarah True ja Katie Zaferesi näol poodiumi kaks kõrgemat astet. Tänavusel hooajal võitmatuna püsinud Gwen Jorgensen Rootsis kaasa ei teinud, kuid säilitas sellegipoolest sarjas liidripositsiooni.

Kümnest etapist koosnev WTS sari siirdub kaheks viimaseks osavõistluseks Kanadasse ja Ameerika Ühendriikidesse, kuhu Eesti triatleedid suure tõenäosusega võistlema ei sõida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles