Eesti päritolu pallurid Celticus ja Borussias

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Ants Liigus

Kui praegu võib pidada kuulsaimaks Eesti päritolu jalgpalluriks Moskva Spartaki peatreenerit Valeri Karpinit, siis enne seda kuulus see au 70ndatel ja 80ndatel Islandi koondist esindanud vendadele Johannes ja Atli Edvaldssonile.


Atli Edvaldsson esindas saareriigi koondist 70 korda ning oli karjääri lõppedes riigi rekordinternatsionaal. Klubikarjääri jooksul jõudis ta esindada näiteks Dortmundi Borussiat ja mitut teist Saksamaa klubi. Aastatel 1999–2003 juhendas ta ka Islandi rahvusmeeskonda.

Atli vanem vend Johannes Edvaldsson pallis rahvuskoondises 34 korda ning esindas viis hooaega edukalt Šotimaa suurklubi Glasgow’ Celticut.

Mõlemad sportlased on sündinud küll Islandil, kuid nende isa oli pärast II maailmasõda saareriiki pagenud Evald Mikson, kes 30ndatel  seisis seitsmel korral ka Eesti rahvuskoondise väravasuul.

Samas perekonnas on ka kolmanda põlve jalgpallur – nimelt kuulub Atli Edvaldssoni tütar Sif Atladottir Islandi rahvusnaiskonda ning on nende eest väljakule jooksnud 12 korda. Augustis Rakveres toimunud MM-valikmängus Eestiga tegi Atladottir kaasa terve kohtumise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles