Homme algav suvebiatloni MM testib laskesuusatajate vormi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv.
Kauri Kõiv. Foto: Erakogu

Homme, 26. augustil algab Rumeenias Cheile Grădiștei linnas suvise laskesuusatamise MM, kus meeste klassis asutvad Eesti eest võistlustulle Kauri Kõiv, Kalev Ermits ja Jan Treier. Naisjuunioridest lähevad starti Meril Beilmann ja Regina Oja.

Koondise treener Kalmer Trammi sõnul on sportlaste vorm hea ning ettevalmistused on läinud plaanipäraselt. «Sportliku vormi dünaamika on olnud selline nagu kevadel kavandasime ning eelolevat võistlust võtame kui ettevalmistust talviseks võistlushooajaks. Sportlaste tervis on suuremalt jaolt püsinud stabiilne võimaldades treenida neile vajalikel ja määratud koormustel. Väikesed terviseprobleemid on tabanud Kaurit, kuid praeguseks on ta need enamjaolt seljatanud ja valmis minema võistlema.»

Kõivu enda sõnul läheb ta kindlasti tulemuse eest võitlema, kuid rõhutab, et suvised võistlused on tema jaoks pigem ettevalmistus talveks. «Eelistan võistelda suuskadel, rullivõistlused on minu jaoks raskemad ja võõramad, seda enam, et minu jaoks on põhiala talvine laskesuusatamine. Seetõttu võtan eesolevat võistlust eelkõige kiirustreeninguna, kuid rajale lähen siiski selleks, et võistelda kõrgemate kohtade nimel.»

Trammi sõnul on aga väga head vormi näidanud koondislane Kalev Ermits, kelle ettevalmistus on läinud ilma haiguste ja vigastusteta. «Kontrolltreeningute tulemused on olnud head ja näitavad, et ettevalmistustöö on läinud õiges suunas,» sõnas Tramm. Ermits ise jääb enda hindamisel pigem tagasihoidlikuks. «Eraldi ma suviseks võistluseks vormi sättinud ei ole, kuid vorm on pigem hea ja minimaalselt top 10 koha soovin koju tuua,» lisas Ermits.

Naisjuunioride klassis võistleval Regina Ojal on treeneri sõnul hea ettevalmistus ja tema tervis on olnud stabiilne võimaldades lüüa kaasa kõikides treeninglaagrites. Oja enda sõnul on treeningud kulgenud kenasti ja võistlustele läheb ta endast maksimumi andma. «Võistlust võtan tõsiselt ja annan endast parima. Kuna suviseid võistlusi on vähem, siis otsest ettevalmistust selleks ei ole. Peamine eesmärk on teha hea võistlusstart ning testida vormi eelolevaks talvehooajaks,» rääkis Oja.

Kellel aga on eelis just suvistel võistlustel?«Lühidalt öeldes on suvistel võistlustel suurem eelis nendel sportlastel kes suudavad arendada suuremat võimsust just läbi ülakeha töö. Talvel aga hakkab kaasa mängima lumel libisemine ja tõuseb jalatõuke võimsuse tähtsus,» selgitas Tramm suvise ja talvise laskesuusatamise vahesid.

Suvise laskesuusatamise MM toimub Rumeenias Cheile Grădiștei linnas 26.-30. augustini.

Eesti sportlaste võistluspäevad:

28. august segateade

29. august sprint – naisjuuniorid 7,5 km ja mehed 10 km

30. august jälitussõit – naisjuuniorid 10 km ja mehed 12,5km

Beilmann ja Oja asuvad starti kõigil kolmel päeval, mehed aga lähevad taset näitama nii sprindis kui jälitussõidus. Segateatemeeskonna koosseis (2+2) otsustatakse võistluspaigas koha peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles