Vinge video: Eesti langevarjurid püstitasid Inglismaal uue Eesti rekordi kujundhüpetes

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rekordhüpe.
Eesti rekordhüpe. Foto: The British National 4-Way Formation Skydiving Championships 2015

Eelmisel laupäeval püstitas Eesti Langevarjuklubi kujundhüppevõistkond Lupus EST Inglismaal Hibaldstow' lennuvälja kohal uue Eesti rekordi neljase meeskonna vabalangemise kujundhüpetes.

Briti lahtistel meistrivõistlustel osales kokku 70 võistkonda, nendest 24 open kategoorias. Eesti võistkonna Lupus EST (koosseisus Kristiina Kasemets, Kaido Raudvere, Marko Rink, Anton Sigal ja kaameramees Peeter P. Mõtsküla) poolt püstitatud uus Eesti rekord on 17 korrektselt moodustatud kujundit 35 sekundi jooksul. Eelmine, 14-punktine rekord pärines Dubais toimunud langevarjuspordi maailmameistrivõistlustelt 2012. aastast ja oli püstitatud sama võistkonna poolt.

Võitjaks tuli Briti tiim Satori XL, kus lendab eestlaste treener, Eestiski langevarjureid koolitamas käinud Pete Allum. Eesti esindusvõistkond saavutas AAA Open kategoorias 24 tiimi seas 11. koha.

Kujundhüppeid sooritatakse vabalangemises, hüppajatel on varem kindlaks määratud kujundite moodustamiseks aega 35 sekundit. Lisaks neljale kujundhüppajale on kaasas kaameramees, kes võistlushüpet filmib. Filmitud materjali vaatavad üle võistluste kohtunikud, iga uus sooritatud kujund annab ühe punkti. Kokku tehakse 8 võistlushüpet (poolfinaali ja finaali jõudnud võistkonnad lisaks veel 1 või 2 hüpet) ja võitjaks osutub meeskond, kelle hüpete keskmine punktisumma on kõige suurem.

Värskes Eesti rekordis osalenud Kristiina Kasemetsa sõnul oli võistlus väga hästi korraldatud. «Meil on uue rekordi üle loomulikult väga hea meel, aga ise arvame, et oleme enamaks võimelised. Võrreldes eelmise võistlusega 2014. aastal parandasime hüpete keskmist punktiarvu 3 punkti võrra. Tiimi hooaeg ei ole veel läbi – 18.-19. septembrini plaanime osaleda European Skydiving League finaalvõistlusel sealsamas Inglismaal Hibaldstow’s ning 22.-24. oktoobrini osaleme tuuletunneli maailmameistrivõistlustel Prahas,» rääkis Kasemets.

Lupus EST-i sportlased on Eesti Langevarjuklubi liikmed. Eesti Langevarjuklubi on 1999. aastal loodud mittetulundusühing, mille eesmärgiks on oma liikmetele parimate hüppetingimuste ja arenguvõimaluste loomine ning Eesti langevarjuspordi edendamine. Varasematel aastatel on klubi liikmed edukalt Eestit esindanud nii maailmarekordite püsitamisel kui ka Euroopa meistrivõistlustel ja maailmakarikal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles