Rapla meeskond avaldas uue hooaja mängijad, eesmärgid ja nimisponsori

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AVIS Rapla uus logo.
AVIS Rapla uus logo. Foto: raplakk.ee

Täna korraldatud pressikonverentsil rääkisid Rapla meeskonna tegevjuht, peatreener ja fännklubi juht järgmise hooaja eesmärkidest, mängijatest ning ka uuesti nimisponsorist.

Rapla korvpallikooli tegevjuht Jaak Karp avalikustas, millised mehed klubis järgmine hooaeg mängivad. «Praeguseks saan ma öelda, et eelmise aasta meestest jätkab ka tänavu meeskonnas Sander Saare, Hendrik Ruut, Kristjan Voolaid, praegu ajateenistuses olev Oliver Metsalu ja Karl Johan Lips. Suure tõenäosusega jätkab ka Martin Paasoja, kes teeb oma otsuse sellel nädalal.»

«Samuti on meil väga hea meel öelda «tere tulemast tagasi koju» Sven Kaldre ja Indrek Kajupank. Oleme lisanud ka kaks noort mängumeest, 1997. aastal sündinud Martin Ütsmüts ja Gert Lagus, kes on alates 11. augustist treeninud koos peatreeneri ja ülejäänud meeskonnaga. Neile tahame anda võimaluse meistriliigat lähemalt nuusutada,» rääkis Karp.

«Kahes vanameistri Andre Pärna ja Rait Keerlese, kohta me midagi kindlat veel ei tea, kuid loodame, et vähemalt üks neist on meie meeskonnas ka järgmisel hooajal.»

«Välismaalastest on kindel eelmisel hooajal Creightoni ülikoolis mänginud Devin Brooks. Samuti oleme me kahte erinevat liini pidi jõudnud tema meeskonnakaaslase Will Artino juurde, kelle palkamisele me üsna lähedal oleme.Plaan on leida veel vähemalt üks pikk mees juurde ja ei ole võimatu, et lisandub veel üks eestlane,» rääkis Karp.

Peatreenerina jätkab Kuusmaa

Samuti avalikustas Jaak Karp, et Rapla meeskonna peatreenerina jätkab Aivar Kuusmaa.

«Aivari suhtes on mul hea meel öelda, et kuigi esialgu me planeerisime, et ta on eelmine ja see hooaeg, siis meie koostöö on olnud piisavalt hea ja mõlemal poolel on huvi, et juba praegu kokku leppida, et seda ühe hooaja võrra veel pikendada. Aivari tööleping on tähtajatu ja kes teab mis tulevik toob, aga kindel koostöö jätkub vähemalt kaks hooaega veel.»

«Alles eelmine nädal lõplikult selgus see, et Aivar Kuusmaa üks abitreeneritest Paulius Juodis sai pakkumise Saudi-Araabia eelmise hooaja meistrilt ja otsustas selle vastu võtta. Pragu võin öelda, et uut abimeest Juodise asemele väljaspoolt tulemas ei ole. Kindlasti jätkab Aivari abilisena Toomas Annuk, kes on pikalt juba Raplas olnud,» ütles Karp.

Samuti rääkis Karp, et tänu edukale eelmisele hooajal on nad saanud väga huvitavaid pakkumisi kontrollturniiridele, millest ühe pidid nad kahjuks täna eelnevalt kokku lepitud turniirile Rootsis ära jätma «Alguses ma arvasin, et nad on adresaadi segamini ajanud, aga saime Euroliigas mängivalt PGE Turowilt pakkumise osaleda kontrollturniiril Poola. See oli väga suur üllatus, aga kahjuks ei saanud me sinna minna.»

Peatreener Aivar Kuusmaa kinnitas, et meeskonna eesmärgi uueks hooajaks peavad kõrged olema. «Esimeseks eesmärgiks on mängida atraktiivset korvpalli, et fännid käiks meie mänge vaatamas ning saaks ka saalist emotsiooni kaasa. Teiseks ei taha latti madalamale lasta ja koht nelja hulgas on meie jaoks järgmisel hooajal miinimum, kuid medalit kaitsta on alati raskem, kui seda võita. Eesmärkide saavutamine oleneb väga palju välismängijatest, sest Eesti mängijate võimed ja oskused on enamjaolt teada, aga juurde annavad just välismängijad ja kui meil peaks nendega täppi minema, siis ei välista ma ka ,et me suudame järgmisel hooajal väikese üllatuse korda saata, kuid see saab muidugi olema väga raske.»

Kuusmaa avalikustas ka, et Rait-Riivo Laane nime mängijate nimekirjas ei ole, kuna see oli mehe enda soov. «Laane on pikalt Raplas olnud ja ta otsustas oma elus muutused teha,» jäi Kuusmaa Laane koha pealt kidakeelseks.

Kuusmaa rääkis veel, et kõige kriitilisem on meeskonna jaoks praegu välismängijate palkamine eesliini. «Kui me selle saame tehtud, siis ülejäänud positsioonid on enam-vähem tasakaalus. Sel hooajal ootan ma hästi palju Kristjan Voolaiult ja Sven Kaldrelt, miks mitte ka Martin Paasojalt. USAst tulnud Devin Brooksile peab aega andma, sest sisseelamine võtab ameeriklastel, kes tulevad esimene aasta Euroopasse kindlasti natuke rohkem aega, kes on juba Euroopas mänginud. Väga suuri kartusi mul meeskonna osas ei ole, kui kõik terved püsivad.»

Püütakse taas medalit

Kuusmäe lisas, et kuigi Rockile ja Cramole saab kindlasti olema raske vastu seista, siis Rapla teeb kõik, et medalimängudele jõuda ning sealt ka medal võita.

Samuti avaldati pressikonverentsil, et Rapla korvpallimeeskonna uueks nimisponsoriks saab AVIS ning meeskond hakkab uuest hooajast kandma nime AVIS Rapla.

Avis Eesti tegevjuht Alo Jürgenstein kinnitas, et autorendifirma sõlmis Raplaga sponsorlepingu kolmeks aastaks. «AVIS on otsustanud toetada mitte ainult Rapla meistriliiga meeskonda vaid ka kogu korvpallikooli – nii noori kui ka naisi.»

Jaak Karp oli väga tänulik, et AVIS otsustas toetada kogu Rapla korvpallikooli: «Meil on hea meel, et koostöö hõlmab kogu korvpallikooli. Tihtipeale paistab meeskond kõige rohkem silma, kuid meie jaoks on kõigil Rapla korvpallikooli osadel sama suur väärtus.»

Eesti korvpalliliidu president Jüri Ratas kiitis AVISe otsust astuda veel tugevalt Eesti korvpalliellu. «Uue sponsori liitumine näitab, et Eesti korvpall kõnetab suurt hulka Eesti ühiskonnast. Kuigi võib öelda, et üksikisikust ei sõltu midagi, siis Jaak Karbi aastate töö näitab seda ,et võistkonda on ka võimalik Rapla suuruses kohas edasi arendada ja leida sinna uusi toetajaid. Eesti korvpalliliit ootab sama, mis toimus Rapla saalis play-off seeria ajal. Kui Rapla tüdrukud ja posid tulevad kohalikku korvpalliklubi toetama, on see ju parim, mis Eesti korvpallis olla,» arvas Ratas.

Samuti avaldati pressikonverentsil, et Rapla meeskonna esindusvärv muutub varasemast helesinisest punaseks.

«Punane on võitjate värv – selles on kirge, aktiivsust ja tugevust. Me loodame, et see värv aitab meeskonnal ka rohkem silma paista. Samas jääb alles ka valge, mis esindab korvpalli puhtust ja spordi avatust,» seletas AVIS Eesti juht Jürgenstein värvivahetust.

Rapla fännklubi juht Rain Oksaar avaldas, et värvimuutuse arutas AVIS fännidega läbi ning poolehoidjad olid päri, et punane saab olema võitjate värv. «Me teame, et uus hooaeg saab raske olema, aga fakt on see, et fännid ei lepi vähema, kui esimese kohaga. Me ei oleks fännid, kui me seda ei ootaks ja loodaks,» sõnas Oksaar.

Rapla meeskonna uus hooaeg algab sealt, kus eelmine pooleli jäi. 15 mail kohtus Rapla pronksiseeria viimases mängus Rakvere Tarvasega ning tuleva hooaja esimeses mängus, minnakse 10. oktoobril vastamisi just Tarvasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles