Värske võitja maksis Pekingis purjuspäi taksosõidu eest MM-kullaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edaspidi hoiab Pawel Fajdek oma kuldmedalit ilmselt hoolikamalt.
Edaspidi hoiab Pawel Fajdek oma kuldmedalit ilmselt hoolikamalt. Foto: SCANPIX

Poolakas Pawel Fajdek sattus Pekingis toimuval kergejõustiku MMil piinlikku olukorda, kui läks oma kuldmedalivõidu tähistamisega veidi liiale, kirjutab Independent.

Vasaraheite finaalis raudmuna 80.88 kaugusele saatnud ja teistkordselt maailmameistriks kroonitud Fajdek ärkas hommikul hotellitoas üles ja avastas, et kuldmedalit polegi öökapil. Poolakas teavitas otsekohe ametivõime, kes asusid kadunud väärismetalli taga otsima.

Fajdeki eelmise õhtu käike sammhaaval taastades jõudsid politseinikud õige pea taksojuhini, kelle käes oligi poolaka medal. Taksojuhi sõnul oli purjus Fajdek selle ise talle andnud, teatades, et tasub sel moel sõidu eest. Pärast politseinike poolset veenmist andis mees kuldmedali siiski Fajdekile tagasi.

Pekingis MMi kajastanud Poola ajakirjanike sõnul oli Fajdek õhtusel medalipeol tõepoolest joviaalses meeleolus ja tarbis ka mehemoodi vägijooke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles