Vormelimaailm mälestab traagiliselt hukkunud kolleegi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Wilson.
Justin Wilson. Foto: SCANPIX

Endine vormel-1 sõitja Justin Wilson hukkus nädalavahetusel USAs Pocono ringrajal toimunud avarii tagajärjel. Kolleegi mälestuseks on tänase päeva jooksul sõna võtnud kümned võidusõidumaailmas osalejad.

Wilson langes koomasse pärast erakordselt õnnetute juhuste kokkulangemisena toimunud ränka avariid, kui tema ees sõitis seina Sage Karam. Karami auto küljest eraldunud tükid lendasid tagasi rajale ja auto ninaosa tabas täpselt Wilsoni kiivrit. Britt kaotas otsekohe teadvuse ja tema juhitavuse kaotanud auto sõitis samuti vastu seina. Ehkki Wilson toimetati kiiresti haiglasse, suri ta seal teadvusele tulemata ööl vastu tänast.

Wilson osales vormel-1 sarjas 2003. aastal, sõites 16 etapil Jaguari ja Minardi meeskonnas. 37-aastast inglast mälestasid järelhüüdega paljud vormelisõitjad, teiste seas Jenson Button, Fernando Alonso, Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen, Helio Castroneves, Dario Franchitti, Will Power, Tony Kanaan ning tema noorem vend, samuti tipptasemel võidusõitja Stefan Wilson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles