NHLi tähe debüüt Eesti eest tõmbas tähelepanu ka USAs

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Komarov Tallinnas.
Leo Komarov Tallinnas. Foto: Liis Treimann

Laupäeval Tondiraba Jäähallis toimunud heategevuslikul hoki-show’l «Hoki aitab» käis teiste seas väljakul ka Narvas sündinud ja 2011. aastal Soome koondise ridades maailmameistriks kroonitud Leo Komarov. NHLi klubi Toronto Maple Leafsi mängumehe debüüt Eesti eest mängides pälvis tähelepanu ka USAs.

Pärast laupäevast kohtumist tunnistas Komarov Postimehele, et tegemist oli esimese korraga tema karjääris, kui ta esindas mõnd Eesti võistkonda. «Olen siin (Eestis) mängimas käinud Soome U20 koondisega. Olen Eestis sündinud ja mul on siit head mälestused,» rääkis Komarov, kes alustas kohtumist Tondiraba All Stars meeskonnas, kuid poole kohtumise pealt «osteti» ta matši 9:7 võitnud Petarinkadun Oilersi ridadesse.

«Suvine heategevusmatš oli esimeseks korraks, kui Leafsi ründaja mängis Eesti võistkonna eest,» kirjutas laupäevasest matšis ka suur USA meediaväljaanne Fox Sport. «Leafsi ründaja hoiab end kahe hooaja vahel vormis moel, mis aitab ka teisi inimesi,» märgiti veel, et heategevusmatši tuludest 75 protsenti läks vähihaigete laste toetuseks ja ülejäänud 25 protsenti Eesti jäähoki arendamiseks.

Komarov tegi eelmisel hooajal Toronto meeskonna eest hea hooaja, kui ta sai kirja kaheksa väravat ja 18 resultatiivset söötu. Kokku käis ta NHLis väljakul 62 kohtumises. 28-aastane Komarov sõlmis eelmisel suvel Leafsiga nelja aasta pikkuse lepingu, mis toob talle ühe hooaja eest sisse 2,9 miljonit USA dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles