Rein Taaramäe sõlmiski lepingu Katjuša meeskonnaga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Profirattur Rein Taaramäe allkirjastas täna Tartus lepingu Katjuša meeskonnaga.

Eelmisel hooajal Astana ridades sõitnud Taaramäe otsustas meeskonda vahetada, sest soovib meeskonnasiseselt endale suuremat rolli kui Astana talle seda võimaldas.

«Katjuša on maailmas kolmanda asetusega meeskond. Seal ei pushita ühte rahvust, vaid loeb, kas oled kõva võidusõitja. Liider on Joaquim Rodriguez, aga järgmine aasta jääb talle viimaseks,» selgitas Taaramäe otsuse tagamaid. «Alexander Kristoffiga sai palju suheldud, räägitud meeskonna tausta. Kõva meeskond ja kui ise olen kõva, on abi ka,» sõnas Taaramäe.

Sõlmitud leping on kahe aasta pikkune. «Seda juhul, kui Katjuša jätkab 2017. aastal. See, kas nad jätkavad, oleneb meestest, kes rahajagamist otsustavad. Venemaal peaks raha olema – räägitakse, et pole, aga vist ikka on,» viskas Taaramäe nalja.

Katjuša juures imponeeris Taaramäele meeskonna hea struktuur ning see, et temasse usutakse.

«Minu roll suurtuuridel oleneb teistest. Usun, et Rodriguez teeb hea aasta veel ära, aga nad arvestavad, et keegi saaks rolli üle võtta. Astanas on nii, et kui liider ei jõua, siis varuvarianti pole. Kui peaksin sõitma kahte suurtuuri, siis ühel oleksin ilmselt liider. Aga Touril  on selleks kindlasti Rodriguez,» sõnas Taaramäe.

Taaramäe vastu tundis huvi seitse meeskonda ja lepingupakkumiseni jõudis kolm, ent Katjuša huvi oli kõige kindlam ja pikaajalisem. «Otsustasin sportliku poole järgi, sest ei teadnud, kuidas asjad käivad ka seal. Mõtlesin algul, et üks Vene värk kõik, Astana või Katjuša… Aga pole päris nii. Juba vaadates seda, kuidas liidrid on seal rahvuste poolest komplekteeritud. Struktuur on hea – ei ütle muidugi, et see Astanas halb oleks. Astanas on häid asju loomulikult ka. Aga ma ei saa struktuuri täpsemalt praegu kommenteerida, sest peaksin tooma võrdlusi Astanaga,» lausus Taaramäe.

Loe homsest paberlehest pikemalt, kuidas Taaramäe Astanas veedetud aasta kokku võttis ning mida ta uuelt hooajalt ootab!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles