Eesti läbi aegade parim naisjalgpallur taasliitub koondisega

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Morkovkina.
Anastassia Morkovkina. Foto: parnupostimees.ee

Kaheksa korda Eesti parimaks jalgpalluriks valitud Anastassia Morkovkina liitub reedel Tallinnas algavaks Balti turniiriks koondisega ja peab oma 75. kohtumise Eesti eest.

Morkovkina otsustas kolm aastat tagasi, et keskendub mängimisele oma koduklubi Pärnu JK eest ning koondist enam ei esinda. Nüüd aga leppisid koondise peatreener Keith Boanas ja Morkovkina kokku, et Eesti läbi aegade parim mängija teeb kaasa Balti turniiril.

«Ilmselt tekib enamikul küsimus, miks ma panen kolm aastat hiljem uuesti koondisesärgi selga? Ka minul tekkis see küsimus, kui tehti pakkumine mängida 75. kohtumine. Aga miks mitte – millal siis veel kui mitte praegu?! Kasutan võimalust kuni jalad veel midagi mäletavad ning pühendan selle mängu kõigile neile, tänu kellele ma veel endiselt mängin,» selgitas Morkovkina.

Eesti naistekoondis alustab Balti turniiri reedel kell 18 Tallinnas EJL TNTK staadionil (aadressil Kotka 12a/Spordi 11a) peetava kohtumisega Läti vastu. Pühapäeval kell 16 on samas kohas Eesti vastaseks Leedu.

34-aastane Morkovkina on tulnud 12 korda Eesti meistriks, võitnud 5 korda Eesti karika ja 5 korda superkarika, 12 korda on ta olnud naiste kõrgliiga edukaim väravakütt. Eesti koondist on ta enne reedet esindanud 74 korda ja löönud 40 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles