Traagiliselt hukkunud endine F1 sõitja päästis pärast surma kuus inimest

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Wilson.
Justin Wilson. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel IndyCari võistlusel õnnetult viga saanud ja hiljem haiglas surnud endine F1 sarja sõitja Justin Wilson on pärast surma päästnud oma organitega mitu inimelu.

Wilson sattus õnnetusse pühapäeval, kui IndyCari sarjas kihutati Pocono ringrajal. Võistlus oli jõudmas lõpule, kui Sage Karam sõitis oma masinaga vastu seina ja selle järel lendasid ta auto jupid rajale laiali. Wilson, kes sõitis Karami järel, sai õnnetul kombel ühe masina osaga löögi vastu pead. Teadvuse kaotanud 37-aastane võidusõitja viidi küll haiglasse, kuid tema elu ei suudetud päästa ja ta suri.

Hukkunud Justin Wilsoni noorem vend Stefan kirjutas traagilise surma järel, et tema endisest vormelisõitjast vend on seni juba päästnud kuue inimese elu, sest ta oli organidoonor. USAs on kokku registreeritud ligikaudu 120 miljonit organidoonorit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles