Uskumatu video: valel rajal finišeerinud olümpiavõitja pääses diskvalifitseerimisest

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veronica Campbell-Brown finišeerimas Margaret Adeoye rajal.
Veronica Campbell-Brown finišeerimas Margaret Adeoye rajal. Foto: Scanpic

Hiinas, Pekingis toimuvatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel sai täna omapärase teoga hakkama Jamaica sprinter Veronica Campbell-Brown, kes finišeeris naiste 200 meetri eeljooksus valel rajal.

MMil olid täna kavas naiste 200 meetri sprindi eeljooksud, kus kolmekordne olümpiavõitja ning kahekordne maailmameister Veronica Campbell-Brown põhjustas rohkelt arutelu sellega, et vahetas keset jooksu rada. Nimelt alustas Jamaica sprinter distantsi viiendalt rajalt, kuid vahetas jooksu keskel rada ja lõpetas kuuendal rajal, kus jooksis Suurbritanniat esindanud Margaret Adeoye.

DailyMaili väitel pääseb aga rada vahetanud Campbell-Brown diskvalifitseerimisest ning saab poolfinaalis kaasa teha, sest reeglite järgi oli Adeoye jooksu võitnud Campbell-Brownist piisavalt kaugel ning seega rajavahetus teda ei seganud. Mitmekordne tiitlivõistluste kuldmedalist Campbell-Brown võitis oma eeljooksu ajaga 22,79, teisena pääses samast jooksust poolfinaali Semoy Hackett (22,89) ning kolmandana just Adeoye (23,10).

Eeljooksude kiireimat aega näitas Suurbritannia jooksja Dina Asher-Smith, kelle ajaks oli 22,22. Naiste 200 meetri poolfinaalid on kavas homme, finaal joostakse ülehomme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles