Valus kaotus, mis andis kõigest hoolimata hea emotsiooni

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene tõi Eestile 19 punkti.
Siim-Sander Vene tõi Eestile 19 punkti. Foto: Sander Ilvest

KORVPALL. Eesti korvpallikoondis tegi senise suve parima esituse, kui Zagrebis oldi lähedal ülitugeva Horvaatia alistamisele. 40 sekundit enne lõppu juhiti veel 63:62, saadi siis pall Horvaatia rünnakul peaaegu kätte, ometi jõudis see Krunoslav Simonini, kes tabas külma rahuga 18,1 sekundit enne lõppu kolmese. Kuigi Eesti enam korvini ei jõudnud ja vastu tuli võtta 63:66, võib 5. septembril algavale EM-finaalturniirile jälle pisut lootusrikkamalt otsa vaadata.

«Tegime üsna ühtlase mängu. Kaotus on kaotus, aga ma arvan, et oleme iga mänguga paremaks läinud ja Horvaatiaga näitasime jälle väikest edasiminekut. Tavaliselt kipub tugevamate vastu nii minema, et lahtised pallid lähevad neile ja visked kukuvad olulisel hetkel sisse. Aga see mäng annab edasiseks natuke emotsiooni juurde,» ütles Eesti resultatiivseimana 19 punkti toonud Siim-Sander Vene.

Vastane on muidugi ülitugev ja Eesti peatreener Tiit Sokk ei tituleerinud neid ilmaasjata EMi kullapretendentideks. NBA kogemusega mängijaid on neil kolm, sügisest siirdub ookeani taha 20-aastane talent Mario Hezonja, koht on olemas ka 21-aastasel Dario Šaricil. Lisaks Euroliiga staartsenter Ante Tomic ja palju teisi kõrge klassiga tegijaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles