Avalda arvamust: kas Alaver peaks minema Venemaa koondise peatreeneriks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver.
Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver. Foto: Raigo Pajula

Venemaa Suusaliit on teinud Eesti suusakoondise peatreenerile Mati Alaverile pakkumise, et eestlane hakkaks pärast maailmameistrivõistlusi juhendama 2014. aasta Sotši olümpiamängudeks valmistuvat koondist. Postimees.ee küsib lugejailt, kas Alaver peaks pakkumise vastu võtma.

Venemaa Suusaliidu president Jelena Välbe tunnistas ühes intervjuus, et pakkumisest kuuldes Alaver just rõõmust lakke ei hüpanud. Samas on Alaver andnud mõista, et kutse pakub talle pinget. Tegemist on ju ühe maailma parima suusariigiga,» hindas ta. Sovetski Spordiga vesteldes lisas ta: «Olen veendunud, et Venemaa suusatajate potentsiaal on maailma suurim, ent praegune põlvkond pole suutnud seda avada.» Samas intervjuus märkis Alaver, et näeb Venemaa suusatamise seisu parandamiseks palju reserve. Tema sõnul tuleks korrastada koondise organisatoorset poolt ja määrdetiimi tööd ning moodustada ühtne koondis.

Kuigi Välbe on Alaveri nimetanud maailma parimaks suusatreeneriks, on Venemaal ka neid, kes ei usu, et eestlase töö Venemaal edu tooks. Venemaa suusatreener Aleksandr Grušin ei soovitanud Alaveril Venemaa suusakoondise peatreeneri kohta vastu võtta, kuna seis olevat lootusetu.

«Alaver, ära tule meid päästma. Sa ei suuda seda, meie naistekoondis on täielikult rikutud ja meestest ainult riismed järel – ehk kolm neli tasemel suusatajat. Koondise metoodiline toimimine on nullilähedane,» rääkis Grušin, kes lisas et koondise päästmiseks pole vahendeid. «Tuleb välja, et palgad pole piisavad ja muid vahendeid pole piisavalt. Ja kui atleedilt küsida, milliste meetoditega treenite, siis vastatakse, et ei teata isegi, mis homsel treeningul kavas.»

Kommenteeri: kas Mati Alaver peaks võtma vastu võtma Venemaa suusakoondise peatreeneri koha. Põhjenda oma arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles