Sõber: Eesti koondis ei vaja vaimset liidrit, las see roll jääb mulle

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber võtab Zagrebit omamoodi puhkusena - vähemalt ei pea ta iga päev Tallinna ja Padaoru vahelt sõitma.
Andres Sõber võtab Zagrebit omamoodi puhkusena - vähemalt ei pea ta iga päev Tallinna ja Padaoru vahelt sõitma. Foto: Ats Kuldkepp / mobiilifoto

Eesti korvpallikoondise abitreener Andres Sõber valmistub Horvaatia pealinnas Zagrebis koos meeskonnaga 5. septembril Riias algavaks EM-finaalturniiriks. Koondise mängude ajal kaigub just tema hääl kõige kõvemini ja ilmselt võib teda nimetada maailma kõige valjemaks psühholoogiks.

Sõber on tuntud hea motiveerijana ja teab, et vaimne pool on korvpallis väga tähtis. Läti koondises on näiteks viiendat aastat järjest eraldi vaimse ettevalmistuse treener. Sõbra ametinimetus nii uhke pole, aga ülesanded on paljuski samad. Nii on Eesti tabanud kaks kärbest korraga: Sõber oskab palluritele vaimset tuge anda ja on samal ajal saavutustega korvpallitreener.

«Ma ei teagi, kas meil on mängijate hulgas vaimne liider ja kas meil on seda üldse vaja. Mina püüan pingi pealt neile edasi anda nii palju, kui ma oskan, ja lõpuks vastutab igaüks ise, et ta saaks mängu korralikult ära mängitud. Mida sa ikka seal teisi ergutad... Vanasti oli selline mees nagu (Tanel) Tein, tema oskas seda. Tänapäeval on aga põhiline, et omavahel ei mölisetaks ja keegi teistele s*****i ei ütleks. Sama käib ka treenerite kohta – kui mõni asi läheb viltu, pole seda üldse mõtet kommenteerida, mäng läheb edasi,» selgitas Sõber oma põhimõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles