NBAs ajalugu teinud mängumees suri 58-aastaselt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darryl Dawkins.
Darryl Dawkins. Foto: SCANPIX

USAs suri 58-aastaselt endine korvpalliliiga NBA mängumees Darryl Dawkins.

Erinevate korvpalliportaalide andmetel kutsuti Dawkinsi kodust eile hommikul kiirabi ning endine profikorvpallur toimetati haiglasse. Kahjuks ei õnnestunud Dawkinsi elu päästa ja ta suri. Esialgsetel andmetel ei olnud Dawkinsi surma põhjuseks kahtlased asjaolud, kuid ametivõimud saavad seda ametlikult kinnitada alles pärast lahkamist.

1975. aastal NBA draftis ehk noormängijate valimisel Philadelphia76ersi poolt valitud Dawkins tegi liigas ajalugu, kui temast sai esimene mängumees, kes on valitud NBAsse otse keskkoolist. 2.11 pikk Dawkins oli NBAs tuntud oma võimsate pealtpanekute poolest ja kandis hüüdnime Chocolate Thunder.

Oma karjääri jooksul jõudis Dawkins mängida NBAs lisaks 76ersile ka New Jersey Netsis, Utah Jazzis ja Detroit Pistonsis. Lisaks pallis Dawkins Itaalias ning kuulus hiljem oma trikkide ja show poolest kuulsasse Harlem Globetrottersi gruppi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles