Teeveri kübaratrikk kukutas Paide

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistrivõistlustel võitis liider Levadia võõral väljakul 4:2 Paide Linnameeskonda. Kolm väravat lõi võitjate kasuks Eesti koondise ründaja Ingemar Teever ning ühe tabamuse lisas Tarmo Kink. Paide väravate autoriks märgiti Lauri Varendi.

Narva Trans võitis 3:2 Viljandi Tulevikku ning Tartu Tammeka oli 1:0 üle Pärnu Linnameeskonnast.

Tabeliseis: 1. Levadia 62 punkti (27 mängu), 2. Flora 57 (26), 3. Kalju 56 (26), 4. Infonet 45 (26), 5. Sillamäe 42 (26), 6. Narva 36 (27), 7. Paide 20 (27), 8. Viljandi 18 (26), 9. Tartu 18 (26), 10. Pärnu 16 (27)

MÄNGU EELVAADE:

Paide Linnameeskond – Tallinna Levadia

Reedel 28. augustil kell 18.30 Paide linnastaadionil

Tabelijuhil Levadial on võimalik eesootava vooruga oma kahepunktilist edu Flora ja kolmepunktilist edu Kalju ees veelgi kasvatada, sest kaks põhikonkurenti kohtuvad sel nädalavahetusel omavahel. Paidest saadi viimati võõrsil jagu 5:1, kuid sestsaadik on järvamaalased oma ridu täiendanud ja nii mõnelegi tabelis kõrgemal olijale hambaid näidanud.

Tänavuses esimeses omavahelises mängus võitis Levadia Paidet 2:1, teises aga juuni esimestel päevadel koguni 5:1, kui Sander Rõivassepa kiirele avaväravale vastasid kahe tabamusega Ingemar Teever ning ühega Artur Pikk, Siim Luts ja Dmitri Kruglov. Levadia hoog on jätkuvalt võimas, sest kaotusekibedust maitsti viimati üle nelja kuu tagasi ning sestsaadik on löömatuks jäädud juba tervelt 19 mängus, millest on võidetud 14. Viimati oldi koduplatsil tänu Teeveri ja Artsem Rahmanau väravatele 2:1 paremad Sillamäe Kalevist.

Suvise üleminekuakna jooksul kõige hoogsamalt ridu täiendanud Paide sai küll kätte viigipunkti Pärnult ja Tammekalt, alistas kindlalt Viljandi Tuleviku ja šokeeris suureskoorilises 5:4 mängus Nõmme Kaljut, kuid on kaks viimast kohtumist Sillamäe Kalevile ja Narva Transile võõrsil vastavalt 0:1 ja 0:2 kaotanud. Liigatabelis ollakse endiselt seitsmendal real, kuid kogutud 20 punkti ei tähenda veel kaugeltki turvalisust, sest näiteks viimasel kohal oleva Tammeka on neist ühe vähempeetud mängu juures kõigest viie punkti kaugusel.

Kogenud Vjatšeslav Zahovaikol on olnud vastuoluline hooaeg. FOTO:
Kogenud Vjatšeslav Zahovaikol on olnud vastuoluline hooaeg. FOTO: Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Raske mängu eel pani meeskonna keerulisemasse seisu nende tänavuse hooaja suurim väravakütt Vjatšeslav Zahovaiko, kes sai nädala eest Paide duubelmeeskonna kohtumises üleminutitel punase kaardi. Et protokolli märgiti kaardi põhjusena «vägivaldne käitumine» ning Zahovaikol on tänavu ka varasemast kaardiväärilisi karistusi hulgaliselt ette näidata, pole üllatav, et jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjon määras ründajale lisaks automaatsele ühemängulisele karistusele veel lisaks kahe kohtumise pikkuse mängukeelu. Seega ei saa Zahovaiko Paidet aidata ei Levadia vastu ega ka järgmises liigamängus Infonetiga. Tõsi, Zahovaiko on kolmel viimasel korral Premium liigas mängu sekkunud vahetusest, kuid ühe käigu võtab see Paide peatreenerilt Meelis Roobalt siiski vähemaks.

Samuti ei saa kollaste kaartide tõttu meeskonda aidata poolkaitsja Sander Sinilaid, kes on sel hooajal kogunud juba kaheksa kollast ja kolm punast kaarti. Levadial kaartide tõttu puudujaid pole, küll aga on vigastuste tõttu endiselt väljas keskväljamehed Ilja Antonov ja Andreas Raudsepp. Neid viimastes voorudes edukalt asendanud 17-aastane Kaspar Mutso viibib sel nädalal Inglismaa esiliigaklubi Brentfordi treeningutel ega saa samuti seetõttu Paide vastu mängida, seega võtab Levadia keskväljal tõenäoliselt Rasmus Peetsoni kõrval taas koha sisse Dmitri Kruglov.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paidel on raske seeria käimas, kus vastaseks tabelis eespool olevad meeskonnad. Viimases kahes mängus oleme olnud hädas realiseerimisega, pall ei taha kuidagi väravasse minna. Usun, et Paide näitab kodus head mängu.»

Paide kaitsja Timo Lomp: «Vastaseks tabeliliider, mis ütleb kõik. Tegemist momendil parima Eesti meeskonnaga. Mängime kodus ja tahame näidata head esitust.»

Levadia peatreener Marko Kristal: «Eelmisel korral läks meil Paides hästi ja loodetavasti läheb nüüd ka. Eesmärgi suunas liikudes ei tohi komistada.»

Levadia äärekaitsja Artur Pikk: «Valmistume kõvaks võitluseks ja mänguks tugeva vastasega. Paide on mitmes kohtumises oma löögijõudu tõestanud ega loovuta meile midagi niisama. Peame oma võimalused ära kasutama ja võidu välja võitlema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles