Uibo läheb teisel päeval rekordit püüdma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo (paremal) pärast 400 m jooksu
Maicel Uibo (paremal) pärast 400 m jooksu Foto: David J. Phillip/AP

Kergejõustiku MMi kümnevõistluse avapäeva järel 4136 punktiga 18. kohal asuv Maicel Uibo loodab, et hea teise päevaga on võimalik isikliku rekordi graafikiga võrdluses 73 miinuspunkti tagasi teha ning võistlus ikkagi isikliku tippmargiga lõpetada. «Õnneks on kümnevõistluses ka teine päev,» lausus ta.

Avapäev möödus Uibo jaoks heitlikult. 100 m jooksus tundis ta sarnaselt oma kaasvõistlejatele, et tulemus oleks pidanud olema 0,15 sekundit parem, kuid elektroonika näitas midagi muud. Uibo sai kirja 11,25 «Ju siis olime hommikul ikkagi nii aeglased,» nentis ta.

Kaugushüppes tekkis esimese katse eel segadus. Uibo oli varem kohtunikelt küsinud, kas tohib hüpata seljanumbrita ning saanud jaatava vastuse. Kui ta aga hakkas hüppele minema, peatas teine kohtunik ta kinni ja käskis numbri seljale kinnitada. Kiiresti aitasid kaasvõistlejad ühe haaknõelaga numbri seljale panna ja eestlane pääses hüppama. Tõsi, keskendumiseks enam aega ei jäänud ja ta astus katse üle. Ka teine katse lõppes üleastumisega.

«Vahejuhtumi taha ei jäänud midagi. Kahe üleastutud katse järel oli kolmas hüpe nii nagu ta oli..» sõnas Uibo. 7.13 on tema kaugushüppe taseme juures liiga vähe.

Kuulitõuke proovikatsetel lendas raudmuna kaugele. Kuid sportlase sõnul juhtus esimest korda nii, et võistlustõuked jäid proovikatsetest lühemaks. 14.45 oli siiski korralik tulemus. «Tõukasin rekordi lähistele, stabiilsus oli hea, oleks veel üks purakas ka tulnud,» hindas Uibo.

Kõrgushüppes jagas eestlane 2.13ga esikohta. «See kõrgus oli miinimumprogramm, alla selle ei tohiks ma hüpata,» leidis Uibo, kelle jaoks oli viimasena umbes 30 000 pealtvaataja ees hüppamine erakordne kogemus.

Nelja ala järel oli Uibo oma rekordigraafikust maas 137 punkti. Enda kohta suurepärase 400 m jooksuga teenis ta aga tublisti plusspunkte. «Võrreldes rekordivõistlusega olin küll 1,2 sekundit kiirem, kuid kaugushüppes ära antud 40 sentimeetrit sellega tagasi ei teinud,» nentis 50,24 jooksnud Uibo. «Oleks aeg tulnud alla 50 sekundi, olnuks meel natuke rõõmsam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles