Pekingi kergejõustiku MMi eripärad

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikud Pekingi MMil tõkkejooksu tarbeks tõkkeid laiali vedamas.
Vabatahtlikud Pekingi MMil tõkkejooksu tarbeks tõkkeid laiali vedamas. Foto: SCANPIX

Seitse aastat tagasi Pekingi olümpiamängudeks valminud kergejõustikustaadion on suurvõistluse korraldamiseks ideaalne: võimsate tribüünidega, kuid hubane. Kui sa ei ole just maratoonar või kiirkõndija, on ka augusti lõpupäevade kliima võistlemiseks sobiv. Seega pole MMi korraldajaid valivale meeskonnale Pekingi eelistamise eest põhjust etteheiteid teha. Paraku kaasnevad Hiinas võistluste korraldamisega omad nüansid, mis ei pruugi kaugel kodus telerit vaadates silma hakata.

Näiteks Hiina publik, mis on üsna omapärane ning jätab mulje kui kambast asjatundmatutest kodanikest. Pole kahtlustki, et vähemalt hommiku poole võistlusprogrammi ajal on staadionil palju käsu- või kampaania korras tribüünidele kamandatud koolilapsi ja töökollektiive. Õhtuse poole piletid näikse olevat suuremas hinnas, sest korraldajad teatasid juba enne võistlust, et staadion on välja müüdud ning enne õhtust osa staadionile sisenedes on suur võimalus kohtuda ka mõne piletihangeldajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles