Rio reovees haigestunud purjetaja viibib haiglaravil

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guanabara laht.
Guanabara laht. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpiamängude purjeregati toimumispaik on endiselt ülimalt reostunud. Äsja Guanabara lahes toimunud 49er klassi eelolümpiaregatt lõppes ühe võistleja jaoks eriti kurvalt, kuna pärast reovees purjetamist viibib sakslane Erik Heil haiglaravil.

Heil osales eelolümpiaregatil ning sõitis pärast võistlust lennukiga koju. Lennu ajal tekkisid tema kehale aga suured põletikukolded ning kodumaal viidi mees Berliini haiglasse. Saksamaa purjetamist kajastav ajakirjanik Tatjana Pkorny rääkis sail-world.com-ile, et arstide sõnul on põletikud suure tõenäosusega tekkinud vees olnud bakterite tõttu. Täpsemad analüüside tulemused on veel selgumas.

Põletikukolded on enamasti Heili jalal, üks ka puusal. Ühe neist eemaldasid arstid operatsiooni abil. Kusjuures tuimestust sellisel juhul ei tehta ning lõikus on põrgulikult valus. Kokku on Heili kehal viis põletikust tekkinud paiset.

Samal regatil sattus keset võistlust haiglasse ka ka üks Lõuna-Korea purjetaja. Lisaks kirjutab sail-world.com, et nende andmetel jäi haigeks ka üks Uus-Meremaa purjetaja.

Heil kinnitas Pokornyle, et kunagi varem pole ta midagi sarnast oma kehal kogenud. «Mitte kunagi! Arvan, et põletik tekkis pärast pidevat kokkupuudet Guanabara lahe veega.»

Olümpiaregati alguseni jääb 346 päeva.

Vaata pilte haiglas viibivast Heilist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles