Suvebiatloni MMi avavõistlus tõi eestlastele koha esikümnes

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv.
Kauri Kõiv. Foto: Erakogu

Rumeenias peetaval suvebiatloni MMil oli esimese võistlusalana kavas segateatesõit, eestlased koosseisus Meril Beilmann, Regina Oja, Kauri Kõiv ja Kalev Ermits said kirja päeva kaheksanda aja. Kokku oli rajal 11 meeskonda.

Esimese vahetuse teinud Beilmann saabus vahefinišisse kaheksandana olles kahe laskmise peale käiku lasknud vaid kaks varupadrunit, trahviringe eestlaste esimene vahetus ei saanud. Beilmanni järel sööstis rajale Oja, kes kahe laskmise peale võttis kasutusele kolm varupadrunit ja teenis ka ühe trahviringi. Ojalt võttis vahetuse üle Kõiv, kes sarnaselt meeskonnakaaslasele võttis kasutusele kolm varupadrunit ja pidi sõitma ka ühe trahviringi. Ankrumehel Ermitsal seisis ees raske ülesanne – minimaalselt säilitada koht, millega Kõiv oma vahetuse üle andis. Neli varupadrunit hiljem täitis Ermits eesmärgi ja tõi eestlaste meeskonna finišisse kaheksandana.  

Koondise treener Kalmer Trammi hinnangul võib võistlusega enam-vähem rahule jääda. «Arvestades, et nii Meril kui Regina on juunioride klassi sportlased, kes pidid täna naisteklassis võistlema, ei saa saavutatud koha üle nuriseda,» rääkis Tramm. Tramm tõstab esile, et eriti rahul on ta sportlaste sõidutehnikaga.

«Kõik neli suutsid hoida head ja õiget tehnikat ka siis, kui läks raskeks ja see näitab, et suvise ettevalmistusega oleme õigel teel olnud. Palju on enne talve veel teha, aga suund on käes ja pärast suvist MMi on hea pilt silme ees sellest, mida on veel vaja arendada,» rääkis Tramm. «Sportlased ise ootasid küll enamat, kuid nagu ma ka neile ütlesin – paljud neist, kes täna rajal on, ongi keskendunud suvisele laskesuusatamisele ja nad on oma tippvormi ajastanud selleks võistluseks. Meie aga keskendume talvele,» lisas Tramm.

Homme, 29. augustil saavad Beilmann ja Oja võistelda oma õiges vanuseklassis. Kell 9.45 antakse start naisjuunioride sprindietapile. Kell 16.30 lähevad 10 km pikkusele rajale mehed. Eesti eest läheb lisaks Kõivule ja Ermitsale starti ka Jan Treier.

MMi viimasel päeval, 30. augustil, on kavas nii meeste- kui naiste jälitussõidud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles