Eesti pole EMiks veel päris valmis

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondise peatreeneril Tiit Sokul (keskel) on nädal enne EMi mõtteainet küllaga.
Eesti korvpallikoondise peatreeneril Tiit Sokul (keskel) on nädal enne EMi mõtteainet küllaga. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis lõpetas viimase kontrollturniiri enne 5. septembril algavat EM-finaalturniiri kolme kaotusega. Eile jäädi Zagrebis Bosnia ja Hertsegoviinale alla 76:85, kuigi suure osa teisest poolajast oldi taga 15–20 punktiga. Võitluslik ja resultatiivne viimane veerandaeg tegi muidu tuhmi üldmulje pisut helgemaks, aga Riias peetavateks alagrupimängudeks me päris valmis veel pole.

«Me panime sarnaselt varasemaga väga palju rõhku oma asjadele, aga vähemalt Bosnial paistis meie vastu päris hea skauting tehtud olevat. Meil oli taas palju kergeid eksimusi, neil kippusid visked ka paremini tabama. Lõpus olime mängus, vähemalt see on hea märk,» rääkis Eesti peatreener Tiit Sokk pärast kohtumist Bosniaga.

Mida öelda Zagrebi turniiri kokkuvõtteks? Kui esimese mängu järel ülitugeva Horvaatiaga (63:66) tundus, et koondis on Riiga juba pool teed ära sõitnud, siis neljapäevane matš Iisraeliga oli justkui jäine sahmakas vett krae vahele. Selgus, et oleme heal juhul alles Pääskülas. 56:74 kaotusmängus õnnestus vaid teine veerandaeg, nii treenerid kui ka mängijad tunnistasid hiljem, et sädet polnud ja jäädi pehmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles