Postimees Zagrebis: Tiit Sokule valmistas rõõmu Bosnia mängu lõpp

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Sokk.
Tiit Sokk. Foto: Peeter Langovits

Eesti korvpallikoondis lõpetas Zagrebi kontrollturniiri 76:85 allajäämisega Bosnia ja Hertsegoviinale, ent suurema osa teisest poolajast oldi 15-20punktilises kaotusseisus. Viimastel minutitel vähendati vahe aga kuuele punktile ja see tegi Eesti koondise peatreenerile Tiit Sokule muidu tuhmi mängupildi juures rõõmu.

«Me panime sarnaselt varasemaga väga palju rõhku oma asjadele, aga vähemalt Bosnial paistis meie vastu päris hea skauting tehtud olevat. Meil oli taas palju kergeid eksimusi, neil kippusid visked ka paremini tabama. Lõpus olime mängus, vähemalt see on hea märk,» rääkis Sokk pärast matši.

Koondise treeneritel tuleb teha raske valik, keda 13 mängija hulgast Riiga EM-finaalturniirile mitte kaasa võtta. Zagrebis näitas Erik Keedus, et temaga tuleb koondise treeneritel arvestada ja kui keegi vigastada ei saa, tuleb valik teha ilmselt kolmanda mängujuhi Martin Dorbeku ja ääre Tanel Kurbase vahel.

«Erik on kaitses tubli ja universiaalne. Kui ta hästi ründab ja punkte viskab, on see boonus,» kiitis Sokk täna 14 punkti toonud Keedust. Ainsana ei pääsenud Zagrebis väljakule Dorbek. «See ei tähenda absoluutselt, et just tema välja jääb,» jättis Sokk otsad lahtiseks. Lõplikult tuleb 12 nime FIBA-le saata 4. septembri õhtul. Päev hiljem peab Eesti Riias esimese alagrupikohtumise Tšehhiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles