Postimees Zagrebis: Erik Keedus: nüüd on pilt selge, mida Riiaks parandada tuleb

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Keedus (keskel).
Erik Keedus (keskel). Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondis lõpetas Zagrebi kontrollturniiri 76:85 allajäämisega Bosnia ja Hertsegoviinale, ent suurema osa teisest poolajast oldi 15-20punktilises kaotusseisus. Viimastel minutitel vähendati vahe aga kuuele punktile. Tagasituleku üks arhitekte oli 14 punkti toonud Erik Keedus.

Esimesed kolm veerandaega meenutasid eilset mängu Iisraeliga, kus kõigepealt jäädi umbes kümne punktiga taha, siis jõuti järgi, ent teise poolaja alguses läks seis taas käest ära. «Ma ei ütleks, et läksime pehmelt peale. Bosnia sai oma mängu käima ja me ei suutnud neid pidurdada. Me ei suutnud rünnakul pikka aega palle õigesse kohta saada, aga vähemalt võitlesime lõpuni,» ütles Keedus pärast matši.

Eesti oli hädas kolme Bosnia keskmängijaga (Andrija Stipanovic, Elmedin Kikanovic ja Edin Bavcic), kes viskasid kolme peale 40 punkti. Eriti oldi hädas Stipanoviciga, kes tõi kolmanda veerandaja alguses lühikese ajaga 11 punkti ja kogus mängu lõpuks 19 silma. «Meil oli raske, aga peame sellega arvestama. Meil pole klassikalist tsentrit, keda taolistele mängijatele vastu panna. Arvan, et meie pikad võitlevad hästi. Praegu oli veel vigu kaks-kahe vastu kaitses ja pikkade abistamises,» sõnas Keedus.

Kas Eesti koondis on Zagrebi turniiri põhjal 5. septembril Riias peetavaks EM-finaalturniiri kohtumisteks valmis? «Raske öelda, aga vähemalt on nüüd pilt selge, mida parandada tuleb. Eks EMi mängudes on skauting ka parem ja vastasteks ettevalmistumine suurema osakaaluga,» rääkis Keedus.

Zagrebis ohtralt mänguaega saanud Keedus ei osanud öelda, kas ta mängis ennast ka kindlalt 12 mehe sekka, kes Riiga sõidavad. «See on küsimus treeneritele. Aga kui mind võetakse, olen muidugi valmis mängima,» vastas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles