Jalgpalli otsepilt: Sillamäe alistas tulises lahingus Infoneti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 26. vooru viimases mängus kohtusid neljanda-viienda koha nimel heitlevad Sillamäe Kalev ja Tallinna FC Infonet. Koduplatsil jäi tänu Igor Tšeminava väravale 1:0 peale Sillamäe, tõustes nüüd liigatabelis sarnaselt Infonetiga 45 punkti peale.

Enne mängu:

POSTIMEHE TELEMÄNG

Sillamäe Kalev – FC Infonet

Laupäeval 29. augustil kell 18.30 Sillamäel Kalevi staadionil

Hooaega medalimõtetega alustanud Sillamäe ja Infonet pidid endale juba paar vooru tagasi tunnistama, et esikolmikule nende hammas tänavuse hooaja kokkuvõttes siiski peale ei hakka. Küll aga on vaja omavahel ära jagada neljas-viies koht, millest üks annaks suure tõenäosusega võimaluse osaleda eurosarjas, teine jätaks klubi aga sellest ilma.

Sillamäe peatreeneril Deniss Ugarovil on olnud keeruline hooaeg. FOTO:
Sillamäe peatreeneril Deniss Ugarovil on olnud keeruline hooaeg. FOTO: Foto: Liis Treimann

Sel hooajal suutis Infonet avakohtumises Sillamäed üllatada, võttes Tallinnas tänu Deniss Malovi väravale 1:0 võidu. Meeskondade teine omavaheline kohtumine oli aga kindlalt hooaja seni igavaima mängu tiitlile pretendeeriv matš, mis lõppes ka sobivalt 0:0 viigiga. Liigatabelis on Infonetil enne mängu 45 ja Sillamäel 42 punkti, mis tähendab, et kodumeeskonna jaoks muudaks kaotus seisu juba äärmiselt keeruliseks.

Viimati näitas Sillamäe nädala eest tiitlikaitsja Levadia vastu küll korralikku mängupilti, kuid kaotas siiski 1:2. Suvel peatreeneripostile saabunud Deniss Ugarovi käe all on seega praeguseks võidetud 13 kohtumisest ainult viis. Infonet võis seevastu kiruda, et Nõmme Kaljult 2:2 viigiga vaid üks punkt kätte saadi, kuna kehva avapoolaja järel oldi teisel kolmveerandtunnil otsekui ümber sündinud, tuldi välja 0:2 kaotusseisust ning oldi lähedal ka võidule.

Kui Sillamäe saldo pole viimastes mängudes kiita, siis Infonet püsib kaotuseta juba alates 10. juulist ehk tervelt seitse mängu. Külaliste poolel ei saa kaartide tõttu kaasa mängida äärepoolkaitsja Nikolai Mašitšev, tagasi on aga samal põhjusel eelmistest kohtumistest eemale jäänud kaitsja Aleksandr Volodin ja ründaja Ermal Hajdari. Sillamäelastel sunnitud põhjustel puudujaid ei ole.

Sillamäe abitreener Vadim Dobiža: «Tuleb mäng Infoneti vastu, mis on väga tähtis mõlemale võistkonnale. Nii meie kui ka Infoneti jaoks on see hea võimalus oma seisu tableis parandada ja kuna mäng on päris põhimõtteline, olen kindel, et mõlemad võistkonnad annavad ennast sada protsenti võiduks, aga usun, et kolm punkti jäävad Sillamäele.»

Sillamäe poolkaitsja Deniss Tjapkin: «Väga vastutusrikas mäng on ees. Peame keskenduma mängule, vältima vigu kaitses, realiseerima oma väravavõimalused ja tegema oma tööd väljakul korralikult. Ja tulemus tuleb.»

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Selle mängu tähtsus peegeldub ka tabelis – meeskondi lahutab vaid üks võit. Oleme valmis oma koha eest võitlema ning lisaks koha säilitamisele ka seda kindlustama.»

Infoneti kogenud kaitsja Andrei Kalimullin: «Laupäeval ootab meid kohtumine konkurendiga Sillamäelt. Meie meeskond on endas kindel ning valmistub tõhusalt eelseisvaks mänguks. Kõik mängijad mõistavad selle kohtumise tähtsust ja on valmis andma endast maksimumi. Püüame näidata oma parimat mängu ja võita!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles