Kanter: MMi tulemus oli hooaja peegel

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter Pekingi MMi kettaheite finaalis
Gerd Kanter Pekingi MMi kettaheite finaalis Foto: Markku Ulander/Lehtikuva

Kergejõustiku MMil Pekingis kettaheites 4. kohaga leppinud Gerd Kanteri sõnul pole võimalik üle oma varju hüpata. «Eesmärk oli võita medal ning kui vaadata protokolli, siis imet selleks tegema ei pidanud. Tegelikult oli aga tulemus kogu tänavuse hooaja peegel. Heitsin selle hooaja kolmanda tulemuse,» sõnas Kanter. «Üle oma varju ei hüppa. Pronks oli küll saadaval, see olnuks hea kirss tordil.»

Lõppvõistlusel jäi Kanteri parimaks esimesel katsel heidetud 64.82. Esimesed kaks vooru püsis ta sellega poolaka Piotr Malachowski järel teisel kohal. Kolmanda vooruga möödus temast Belgia esindaja Philip Milanov, neljandas voorus aga teine poolakas Robert Urbanek.

«Tunne oli hea ja jõud olemas, kuid täna kimbutas mind kangus,» selgitas Kanter. «Treeningutel pole ma saanud pikki heiteid teha ja see andis tunda. Esimese katse järel oli selge, et lõpuni selle tulemusega vastu ei pea, kuid kangus oli sees ja lisa ei tulnud.»

Kanter lisas, et pronksi heitluses oli seis sama, mis kaks aastat tagasi Moskvas, kuid nüüd sai Urbanek jala ukse vahele ja võttis medali ära. «Lõputult ei saa õnnele ka loota,» nentis tiitlivõistlustelt kümme medalit võitnud mees.

Kanteri sõnul tundus talle paaril katsel, et käsi jäi hästi taha, kuid ketas kaugele ei lennanud. Samas pidas ta MMi tulemust ja kohta loogiliseks. «Mullu heitsin enne EMi treeningutel üle 67 meetri, seekord 64 ja pool meetrit ning sama tulemuseni jõudsin ka võistluses,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles