Nõrkemiseni väsinud Uibo: üks ring oli liiga palju

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maicel Uibo Pekingi MMil.
Maicel Uibo Pekingi MMil. Foto: Wang Lili/XINHUA/SIPA/Wang Lili/XINHUA/SIPA

Kümnevõistleja Maicel Uibo jaoks näis Pekingi MMi kõige keerulisem katsumus olevat pärast viimase ala 1500 m jooksu lõppu tehtud ühine auring. Viimasel alal endast kõik andnud mees püsis raskustega jalutavate võistluskaaslaste kõrval. «Üks ring oli liiga palju,» lausus 8245 punkti kogunud ja 10. koha saanud mees muiates.

Uibo alustas teist päeva keskpärase tõkkejooksu (15,01) ja enda kohta kesise kettaheitega (43.69). «Tõkete aeg on reaalsus. Üritame vanadest vigadest lahti saada – usun, et teeme õiget asja ja tulemused paranevad. Kettaheide oli trumpala, mis seekord välja ei tulnud,» hindas ta.

Teivashüppes vastutuulega võideldes ületas ta lõpuks 5.10, odaviskes püstitas aga isikliku rekordi 64.51. «Odaviske tulemus polnud üllatus, viimaste treeningute põhjal arvasingi, et viskan kuhugi sinna kanti,» rääkis ta. «1500 m tuli lihtsalt joosta nii nagu suudan. Alustasime veidike aeglaselt.» Uibo jooksis 1500 m 4.25,53.

Uibol jäi tänavu püstitatud isiklikust rekordist puudu 111 punkti. «Oleks igal alal oma keskmise ära teinud… aga las ta jääda. Tulin MMile rohkema järgi, kuid see tulemus oli reaalsus,» nentis ta. «Midagi katki ei ole. Nüüd tuleb targalt trenni teha ja aasta pärast uuesti üritada.»

Janek Õiglane kogus 7581 punkti ja leppis 19. kohaga. Vaatamata sellele, oli noor spordimees rahul, et tal õnnestus MMi konkurentsis võistelda. «Emotsionaalselt andis see väga palju – saada sellisel võistlusel veel lõpus joosta 1500 m, see on suurepärane,» õhkas ta.

Isiklikust rekordist 400 punkti nõrgema summa kogumise kohta oli Õiglasel samuti põhjendus olemas. MMi eel saadud hüppeliigese vigastus ei seganud tal küll võistlemist, kuid oma jälje jättis see vahepealsetele treeningutele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles