Galerii: Liina Luik lõpetas MM-maratoni isikliku rekordiga ja täitis olümpianormi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pekingis täna lõppevatel kergejõustiku maailmameistrivõistlustel sai Liina Luik naiste maratonijooksus 27. koha, püstitades isikliku rekordi ning täites järgmisel aastal toimuvate Rio olümpiamängude normi.

Luik lõpetas ajaga 2:39.42, parandades isiklikku rekordit 23 sekundiga. Lily Luik sai 65 naise konkurentsis 38. koha ajaga 2:45.22, jäädes isiklikule rekordile alla kolme ja poole minutiga. Rio olümpianorm on 2:42.00.

Maailmameistriks tuli põneva lõpplahendusega jooksus etiooplanna Mare Dibaba, kes edestas alles staadionil tehtud lõpuspurdi järel ühe sekundiga keenialannat Helah Kipropi. Dibaba võiduaeg oli 2:27.35. Pronksmedali võitis Bahreini esindav Eunice Jepkirui Kirwa, kes kaotas Dibabale nelja sekundiga.

Esimesena jäi napilt medalita keenialanna Jemima Jelagat Sumgong. Parim eurooplanna oli leedulanna Rasa Drazdauskaite 11., tema lõpuaeg oli 2:31.23.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles