Siim Plangi võitis Vorobjovsiga peetud põnevas duellis Kurzeme ralli

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Plangi.
Siim Plangi. Foto: Mareks Seleņa

Lätis toimunud Kurzeme rallil võidutses Eesti paar Siim Plangi - Marek Sarapuu.

Plangi ja Sarapuu haarasid esikoha kohe ralli avakatsel ega andnud seda enam kordagi käest. Samas pidasid eestlased võidu nimel maha põneva duelli lätlaste Jānis Vorobjovsi ja Andris Mālnieksiga, kes võitsid 12 kavas olnud kiiruskatsest neli ja kaotasid lõpuks Plangi-Sarapuule vaid 11,34 sekundiga.

«Saime avapäeval vajaliku edu kätte ja suutsime seda järgmistel katsetel hoida. Oli kõva kihutamine ja tahan Jānis Vorobjovsi mõlemal päeval peetud ilusa lahingu eest tänada,» vahendab ralli pressiteenistus Plangi sõnu. Eestlased võitsid ralli käigus kuus katset, kahel viimasel katsel olid kiireimad Mārcis Ķenavs ja Gatis Cimdiņš, kes olid pidanud avapäeval avarii tõttu katkestama.

Kolmandana tõusid esialgu poodiumile Jānis Berķis ja Edgars Čeporjus, kuid pärast ralli lõppu tühistasid kohtunikud tehniliste tingimuste rikkumise tõttu nende tulemuse. Üldarvestuse kolmandale kohale ja LRC1 klassi esikohale kerkisid seetõttu Guntis Lielkājis ja Vilnis Miķelsons. Plangi ja Vorbjovs võistlesid LRC2-klassis. 

Esiveolistele autodele mõeldud LRC3-klassis oli kiireim Läti lipu all sõitev venelane Nikolai Grjazin, kes pidas pikalt põnevat duelli ralli noorima osavõtja, 14-aastase Kalle Rovanperäga. Avapäeva järel juhtis soomlane, kuid Grjazin võitis teisel päeval kavas olnud seitsmest kiiruskatsest kuus ja noppis ühes sellega ka klassivõidu. Rovanperä langes lõpuks Emīls Blūmsi järele kolmandaks. Klassi viienda kohaga lõpetasid Gustav Kruuda ja Ken Järveoja, kes said kokkuvõttes 18. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles