Skandaal MMil: kohtunike eksimus võttis Hartingult võimaliku medali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christoph Harting.
Christoph Harting. Foto: SCANPIX

Pekingis toimuva kergejõustiku MMi kettaheitevõistlus lõppes skandaaliga, kui sakslane Christoph Harting süüdistas kohtunikke temalt võimaliku medali röövimises.

Harting heitis viimasel katsel ketta 65 meetri joone taha, kuid kohtunik tõstis üleastumist tähistava punase lipu. Tulemusest võinuks piisata pronksmedali võitmiseks. Harting protesteeris ja kohtunikud vaatasid heite videolt üle, leides, et sakslasel oli tõepoolest õigus. Harting soovis seepeale saada uut heidet, kuid sellest keelduti.

«See on naeruväärne. Kui kohtunikud teevad vea, antakse tavaliselt uus heide, uus võimalus. Aga kuna peakohtunik ei osanud sõnagi inglise keelt, siis läks seekord nii,» ütles pahane Harting väljaandele Expressen. «Ma ei teinud midagi valesti – eksisid kohtunikud. Muidugi on see karm, aga elus juhtub ka nii. Sellega peab leppima. Loodetavasti läheb kahe aasta pärast Londoni MMil või siis juba aasta pärast Rio olümpial paremini,» lausus kaheksanda kohaga leppima pidanud Harting.

Saksamaa kergejõustikuliit andis vahetult pärast võistlust sisse protesti, kuid IAAF jättis selle rahuldamata. Kettaheite maailmameistriks tuli poolakas Piotr Malachowski, kes heitis 67.40. Hõbemedali sai belglane Philip Milanov ja pronksi poolaks Robert Urbanek, esimesena jäeti medalita Gerd Kanter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles