Fotod: staadioni ülemiselt tribüünilt alla kukkunud fänn hukkus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Atlantas laupäeva õhtul peetud Atlanta Bravesi ja New York Yankeesi vahelise pesapallimängu ajal sai surma fänn, kes kukkus alla ülemiselt tribüünikorruselt.

Kuuekümnendates mees, kelle nime politsei ei avaldanud, kukkus enam kui viieteist meetri kõrguselt ning maandus betoonil, tabades kukkudes veel ka ülemise korruse tribüünipiiret ning alumise korruse kohale tõmmatud traate. Õnnetusse sattunud mees sai küll kiirelt arstiabi ja viidi seejärel Grady Memoriaalhaiglasse, kuid tema elu ei õnnestunud päästa. Ükski teine pealtvaataja vigastada ei saanud, Atlanta politsei pressiesindaja sõnul ei kahtlusta võimud ka kuritegu, vaid käsitlevad toimunut õnnetusjuhtumina.

Kodupesa taga olnud 401. sektoris istunud pealtvaatajate väitel karjus mees Yankeesi poolel lööma tulnud Alex Rodriguezi peale, kui ühtäkki tasakaalu kaotas ja kukkus. Staadioni kohanäitaja sõnul, kes vestles pärast õnnetust ESPNiga, oli tegemist Bravesi hooajapileti omanikuga. Bravesi esindajad tulid pärast õnnetust fännidega suhtlema ning pakkusid kukkumispaiga ümbruses istunud šokis poolehoidjatele kohti loožides.

Mäng peeti küll lõpuni, ent ka mängijate sõnul oli raske sellisel hetkel pesapallile keskenduda. «Nägin, kuidas ta kukkus, ega suutnud seda pilti pärast kuidagi silme eest saada. Oskan vaid perekonnale kaastunnet avaldada, ehkki tahaksin teha enamat,» lausus Yankeesi ridades mängiv Didi Gregorious.

Mees kukkus seejuures tribüünisektorisse, kus viibisid Yankeesi mängijate perekonnaliikmed. Varem Bravesis mänginud ja nüüd Yankeesi ridadesse kuuluv Brian McCann, kes on Atlantast pärit, pidi tundma muret oma naise, ema ja laste pärast, kes viibisid mängu ajal samas sektoris, ent olid siiski enne vahejuhtumit sealt lahkunud, nagu hiljem selgus. «Meie kõigi perekonnad olid seal, seega palvetasime mõttes, et poleks juhtunud õige hullemat. Sügav kaastunne hukkunu perekonnale,» sõnas McCann ESPNile.

Tegemist pole esimese Turner Fieldil aset leidnud surmajuhtumiga. 2013. aasta augustil kukkus neljanda korruse tribüünilt alla 30-aastane Ronald Lee Homer Jr'i nimeline mees. Enam kui 25 meetri kõrguselt kukkunud mees tegi kohtuarsti hinnangul enesetapu. Politsei kinnitusel hüppas Homer Bravesi ja Philadelphia vahelise mängu ajal tribüünilt alla, kukkudes parklasse. 2008. aastal kukkus aga mängu ajal staadionitrepil 25-aastane Justin Hayes ja suri saadud vigastustesse. Politsei sõnul oli selles tragöödias oma osa alkoholi liigsel tarbimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles