Piltuudis: Lindpere endise koduklubi fännid kiskusid mängijatel särgid seljast

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere (esiplaanil).
Joel Lindpere (esiplaanil). Foto: Marko Saarm

Eesti jalgpallikoondise ja Nõmme Kalju poolkaitsja Joel Lindpere eelmine koduklubi Ostrava Banik, kust eestlane lahkus seetõttu, et klubi tulevik näis keeruline, ongi sattunud raskesse olukorda.

Tšehhi meistriliigas on Banik saanud viie mänguga vaid ühe viigipunkti ning mõistagi ei anna see tabelis enamat viimasest kohast. Neljapäeval kaotati karikasarjas 3:4 tugevuselt koguni neljandas liigas mängivale Jiskra Rymarovi klubile ning see ajas Baniku fännidel lõplikult kopsu üle maksa. Lõpuvile kõlades jooksid poolehoidjad platsile ja üritasid mängijatel mängusärke seljast kiskuda, andes sellega mõista, et jalgpallurid ei vääri klubi värvide kandmist.

Banik on kolmeordne Tšehhoslovakkia meister ning tuli 2004. aastal ka Tšehhi meistriks. Viimastel hooaegadel on aga võideldud väljakukkumisohuga ning ka sel kevadel lõpetas Ostrava klubi kõrgliigas 14. kohal, jäädes viimasena tippseltskonda püsima.

«Jaanuaris otsustasin ise koos perega, et paneme sellele punkti, kuna mina tahan tulemust. See on minu kindel soov,» rääkis tänavu aprillis Raadio Kuku saates «Kukul külas» käinud Lindpere. «Kui klubis öeldakse, et kapten ja kolm parimat mängijat müüakse maha ning ei panustata enam medalite saamisele, kui klubi ei tee kõik selleks, et võita, siis mina ei tahaks sellises klubis mängija olla,» lisas Lindpere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles