Eesti meistritiitlid duatlonis läksid Mart Suurkivile ja Merli Randojale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triatleet Mart Suurkivi võistlustules.
Triatleet Mart Suurkivi võistlustules. Foto: Jüri Suurkivi

Sügise saabumisega on tänavune triatlonikalender märkamatult üle liikunud jooksust ja rattasõidust koosnevale duatlonile, mille tõestuseks jagati Otepääl ka käesoleva hooaja Eesti meistritiitleid. Duatloniaasta tähtsamad võidud noppisid seekord Mart Suurkivi ja Merli Randoja.

Põhidistants, kus tuli joosta vastavalt 10 ja 5 kilomeetrit ning sinna vahele ka 40 km rattasadulas pedaalida, kujunes esimesest jooksuosast alates ühemehesõuks Mart Suurkivi esituses. Ajaga 36 minutit ja 43 sekundit esimese jooksuosa läbinud Suurkivi siirdus rattadistantsile minutilise eduga Jonathan Rosenbrieri ees ning pea kaheminutilise eduga teda rattarajal ainsana ohustada võinud Allar Soo ees.

Ehkki Tartu Maratoni neliküritustel esikohti noppinud Soo suutiski rattasõiduga Suurkivilt 52 sekundit tagasi võita, oli juba ette teada, et TTÜ Spordiklubi esindaja ülemängimine viimasel 5 km jooksuetapil on sisuliselt võimatu missioon. Suurkivi tegigi rajal seda, mida temalt oodati, ning finišeeris üldajaga 2:01:52 tänavuse duatloni Eesti meistrina.

Hea rattasõiduga teiseks tõusnud Soo pidi viimasel jooksurajal vahepeal tahapoole vajunud Rosenbrierile hõbedase koha tagasi andma. Suurepärast jooksukiirust näidanud Rosenbrieri lõppaeg oli Otepääl 2:04:16, millega ta edestas kolmandaks tulnud Sood minuti ja 35 sekundiga.

Mart Suurkivile on tänavune võistlushooaeg olnud äärmiselt edukas. Lisaks duatloni meistritiitlile kindlustas Suurkivi kahe nädala eest endale ka Eesti triatloni karikasarja üldvõidu ning on esikohakonkurentsis ka tänavuse duatloni karikasarja üldarvestuses.

Vastupidiselt meeste võistlusele, selgus naiste arvestuses duatloni meistritiitli saatus 40 km rattarajal, kus 21CC Triatloniklubi esindav Merle Randoja näitas ülejäänud konkurentidest pea kümme minutit kiiremat minekut. Lõppajaga 2:30:01 finišeerinud Randojale järgnesid finišis Kerti Kesküla ja Inge Joonas.   

Lisaks Eesti meistrivõistlustele oli Otepää duatloni näol tegemist ka tänavuse neljaetapilise Eesti duatloni karikasarja kolmanda osavõistlusega. Sarja viimane etapp toimub septembrikuus traditsiooniliselt Saaremaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles