Meeste kõrgushüppekulla jagamiseks tuli kasutusele võtta ümberhüpped

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Derek Drouin.
Derek Drouin. Foto: SCANPIX

Pekingis toimuval kergejõustiku MMil võitis meeste kõrgushüppes kuldmedali kanadalane Derek Drouin, kusjuures võitja selgitamiseks läks koguni kolme mehe vahel vaja ümberhüppeid.

Kõrguseni 2.36 jõuti seisus, kus ukrainlane Bogdan Bondarenko oli ületanud 2.25 ja 2.33 esimesel katsel, sama olid kõikidel kõrgustel suutnud ka Drouin ja hiinlane Guowei Zhang. Kuna kolmest mehest ühelgi eksimusi kirjas ei olnud, aga 2.36 jäi neile kõigile kolmel katsel alistamatuks, pidid võitja selgitama ümberhüpped.

Drouin oli ainus, kes 2.34 peale seatud latist jagu sai ning nii kuulus kuldmedal kanadalasele. Zhang ja Bondarenko saavad aga mõlemad kaela hõbemedali. Viimaste aastate kõrgushüppekomeet Mutaz Essa Barshim, kes mullu ületas maailmarekordist kahe sentimeetri kaugusele jääva kõrguse 2.43, pole tänavu võrdväärset minekut näidanud ning pidi ühe vääratuse tõttu kõrgusel 2.29 leppima neljanda kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles