Killing: mehed olid häälestanud ennast kergemaks sõiduks

Laura Kalam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudekoondise peatreener Matti Killing.
Sõudekoondise peatreener Matti Killing. Foto: Liis Treimann

Prantsusmaal Aiguebelette'is alanud sõudmise maailmameistrivõistlustel sai Eesti paarisaeruline neljapaat oma eelsõidus viienda koha ning püüab edasipääsu lohutussõidu kaudu. Koondise peatreeneri Matti Killingu sõnul jäi edasipääs poolfinaali pika võistluspausi taha. 

Eesti nelik koosseisus Andrei Jämsä, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo sai ajaks 5.50,68 ning edestas vaid Venemaa nelikut. Otse kindlustasid koha poolfinaalis eelsõidu võitja Austraalia (5.43,37) ja teisena lõpetanud Poola (5.43,63) neljapaat.

«Koostöö väga hull ei olnudki ja tempo oli päris hea,» lausus Killing. «Polnud lihtsalt korralikku tõmmet.» Peatreeneri sõnul oli tagasihoidliku sõidu põhjuseks pikk võistluspaus ja liigne palavus. «Seda on ennegi juhtunud, et võistluspausilt tulles on esimene start olnud üle kivide ja kändude,» ütles ta.

Killingu sõnul õnnestus neljapaadil start hästi, kuid 1500 meetri peal särtsakat tõmmet teha ei õnnestunud. «Eks mehed olid häälestanud ennast kergemaks sõiduks,» tõdes peatreener. «Peame nüüd omad järeldused tegema ja lohutussõidus vigade parandusi tegema.»

«Mehed ütlesid, et sellist õiget võistlushinge ja omavahelist ergutamist ei olnud,» lausus peatreener. «Tavaliselt ikka patsutatakse õlale ja öeldakse «teeme ära», aga täna seda ei olnud.»

Peatreeneri sõnul on lohutussõit neljapaadile isegi hea. «Nüüd ei teki sellist olukorda, et mehed ei saa kolm päeva järjest võistelda,» lausus ta. «Lubab ka vihma ja madalamat temperatuuri, mis peaks meile paremini sobima.»

Teises eelsõidus pääsesid otse poolfinaali Šveits (5.43,89) ja Uus-Meremaa (5.44,12), kolmandast Saksamaa (5.43,32) ja Leedu (5.45,22). Poolfinaali piletit ehk kaheteistkümne parema hulka pääsemist läheb Eesti neljapaat püüdma teisipäeval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles