Kristjan Kangur: edasiminek on toimunud

Ats Kuldkepp
, intervjuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur.
Eesti korvpallikoondise kapten Kristjan Kangur. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise avalöögini EMi finaalturniiril on jäänud vaid mõned päevad, sest juba 5. septembril minnakse Riias D-alagrupi esimeses mängus vastamisi Tšehhiga. Viimane kontrollturniir Zagrebis lõppes eestlastele kolme kaotusega, aga igaüks neist oli erinev. Võrdne mäng Horvaatiaga lisas optimismi, kindel allajäämine Iisraelile ei teinud seevastu kedagi õnnelikuks, matš Bosniaga jäi kahe äärmuse vahele. Koondise kapten Kristjan Kangur hindas pärast turniiri lõppu Postimehele antud intervjuus meeskonna valmisolekut Riia mängudeks.

Millise emotsiooni Zagrebist saite?

Tekkisid parajalt vastakad emotsioonid. Oli palju head ja kuhjaga halba ka. Kui võrrelda Horvaatia mängu näiteks Bosnia omaga, siis on raske öelda, mis meie vorm on. Kui me mängime agressiivselt ja vihaselt, siis oleme võimelised heitlema kõikide vastastega, nagu Horvaatiaga mäng näitaski. Nüüd on veel veidi aega, loodan, et saame ennast Riiaks valmis.

Tallinna turniiri järel tundus, et koondise kõige suuremad murekohad on individuaalne kaitse ja pikad punktipõuad. Mida Zagrebi kohtumised muutsid?

Kindlasti pole me murekohti ära lahendanud, aga oleme neid aspekte parandanud. Ideaalseks ei saa me neid kindlasti, individuaalse kaitse puhul pole see nagunii võimalik. Olgugi, et kaotasime kõik kolm mängu, siis näiteks Horvaatia mängu põhjal läks üks-üks kaitse paremaks. Saime hakkama mitmekülgsete ja väga osavate pallurite ohjeldamisega. Edasiminek on toimunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles