Suvebiatloni MM läbi: eestlastest parimad Beilmann ja Ermits

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev Ermits
Kalev Ermits Foto: Erakogu

Täna oli suvise laskesuusatamise MMil kavas jälitussõit, kus eestlaste parimana saavutas juunioride klassis võistlev Meril Beilmann 13. koha. Beilmanni lõpuaeg oli 33.47, kaotus võitjale 2.33.

Naisjuunioride 10 km pikkune distants tõi rõõmu eelkõige ukrainlannade õuele, kes napsasid endale nii esimese kui kolmanda koha. Ajaga 31.14 võttis kulla ka eilsel sprindietapil parimat aega näidanud Anastasiya Merkushynale (UKR). Teisena finišeeris venelanna Kristina Reztsova, kaotus võitjale 36 sekundit. Kolmandana ületas finišijoone ukrainlanna Yuliya  Zhuravok, kaotus võitjale 1.28.

Koondise treener Kalmer Tramm jääb Beilmanni sooritusega rahule: «Meril hoidis terve võistluse aja kinni kavandatud plaanist ning säilitas korrektse tehnika finišini välja. Eilsel sprindietapil lahutas teda 10. kohast vaid 10 sekundit ja see on suvise võistluse kohta tugev ja hea tulemus.» Tramm lisas, et suvine MM on andnud selge pildi sportlaste vormist. «Merili puhul tuleb tööd veel teha lõpuspurdi parandamisega kuid see on juba talvise treeningprotsessi eesmärk,» sõnas Tramm.

Juunioride klassis eilsel sprindietapil puhtalt lasknud ja 23. finišeerinud Regina Oja tervislike probleemide tõttu täna starti ei asunud. Mõlemad sportlased said aga väärtusliku kogemuse, kuna juba 2016. aasta jaanuari lõpus-veebruari alguses toimub samas kohas noorte ja juunioride MM.

Palju põnevust pakkus ka meeste 12,5 km pikkune distants. Kui naisjuunioride võistlus toimus tuulevaikuses, siis meeste võistluse ajaks oli tuul tõusnud ja selle tõttu kogunes rohkem möödalaske ka esimese otsa meestele. See aga tegi võistlusolukorra põnevaks ja etteaimamatuks.  Võistluse lõpuks oli eriti põhjust rõõmustada Slovakkia koondisel, nendele läksid nii kuld kui pronks. Päeva parima tulemuse sai kirja Martin Otcenas ajaga 35.30. Teisena ületas finišijoone ka eilsel sprindietapil hõbeda saanud Artem Pryma (UKR), kaotus võitjale 28 sekundit. Pronksi võitles endale välja võitja koondisekaaslane Matej Kazar ajaga 36.12.

Eestit esindasid tänases sõidus Kalev Ermits  ja Jan Treier,  mõlemal kogunes võistluse lõpuks 5 trahviringi. Ermits, kellele eilne sprindietapp andis 16. koha, alustas võistlust väga hästi ja oli vahepeal ka 8. positsioonil. Viimase püstitiiru kolm trahviringi ning kuumast ilmast tingitud kehv enesetunne aga ei võimaldanud antud koha eest võidelda ja nii lõpetas Ermits lõpuajaga 38.54 MM-i 16. kohaga, kaotus võitjale 3.24. Lõpuajaga 41.47 kindlustas Treier endale 26. koha. Kokku ületas finišijoone 52 sportlast.

Laskesuusatamise sõpradel on aga juba nädala pärast võimalik koondislastele oma koduõule kaasa elada. 5.-6. august toimuvad Otepääl Eesti meistrivõistlused suvebiatlonis, kus lisaks MM-l startinutele soovivad oma sõna sekka öelda kullaheitluses teisedki sportlased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles