Ferrari tiimi juht: me ei palganud Räikköneni siniste silmade ja blondide juuste tõttu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas osaleva Ferrari meeskonna juht Maurizio Arrivabene selgitas, miks otsustati pikendada Kimi Räikköneni lepingut.

35-aastase Räikköneni ning Ferrari ühine tulevik on olnud tänavuse F1 sarja hooaja üheks põletavamaks teemaks. Kui varasemalt spekuleeriti rohkelt, et soomlase kahvatute tulemuste valguses võib ta kuulsa Itaalia autotootja meeskonnast kinga saada, siis mõned nädalad tagasi teatas Ferrari ametlikult, et uuel hooajal istuvad nende masinate rooli endiselt nii Räikkönen kui Sebastian Vettel.

Üheks Räikköneniga koostöö jätkamise põhjuseks on peetud asjaolu, et F1 sarja sõitjate ametiühing (GPDA) avalikustas hiljuti uuringu, mille järgi on fännide seas kõige populaarsemaks sõitjaks just Räikkönen. Ferrari tiimi juht Maurizio Arrivabene aga selgitas, et soomlasele tõid uue lepingu siiski suured kogemused.

«GPDA tegi väga tõsiseltvõetava ja ettevaatliku uuringu selle kohta, kes on kõige populaarsem sõitja, ning Kimi sai seal esikoha. Seega kui keegi ütleb, et Räikkönenile ei meeldi fännid, siis ei tea see inimene mitte midagi turundusest. Samas on siiski ilmselge, et me ei palganud teda sellel põhjusel ega ka seetõttu, et tal on sinised silmad ja blondid juuksed,» viskas Arrivabene nalja.

«Tema lepingut uuendati seetõttu, et kui panna kokku noort tiimi, siis tuleb leida tasakaal. Minu jaoks on Kimi maailmameister, kes töötab väga hästi Sebastian Vetteliga ning annab meeskonna arengusse suure panuse,» lisas Arrivabene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles