Eesti korvpalli tulevikulootus käis testimisel Hispaania tippklubis

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall
Korvpall Foto: KRIS SÜLD/Sakala

Eesti U15 korvpallikoondise üks liidreid Henri Drell käis ennast näitamas Hispaania tippklubis Vitoria Kutxa Laboralis, järgneva nädala jooksul peaks selguma, kas noormehel on põhjust sinna tagasi minna.

15-aastane ja 198 cm pikkune Drell käis Vitorias tänu juuni lõpus Taanis toimunud turniirile, kus Eesti koondis näitas Marko Parkoneni käe all head mängu, teenis viienda koha ning sai vastastreeneritelt kiita eeskätt atraktiivse ründemängu eest. Drell oli Eesti koondise resultatiivseim mängija läbi turniiri ning selle järel võeti noormehega ühendust Hispaaniast.

«Kohapeal näidati meile esmalt võimlat ja muid treenimisvõimalusi. Samuti kooli, kus poisid õpivad, misjärel Henri tegi läbi kaks individuaalset trenni – erinevaid harjutusi. Üks treener tegeles ning teises vaatasid ja hindasid,» selgitas Parkonen, kes Drelliga koos Hispaanias käis.

«Järgmisel päeval tehti kehalisi katseid mingi aparaadiga, mis pidi olema 15 000 eurot väärt. See aitas sooritada ja mõõta erinevaid hüppeid, jooksutehnikat jms. Seejärel arsti juures veel mõõdeti, tehti röntgen, et välja arvutada poisi tulevane pikkus,» lisas Parkonen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles