Eestlased Pekingi MMil – normaalne tase, kuid nappis eneseületusi

Peep Pahv
, Sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnevõistleja Maicel Uibo Pekingi kettaheiteringis. Kettaheide on üks Uibo tugevamaid alasid, ent seekordsel MMil see hästi välja ei tulnud.
Kümnevõistleja Maicel Uibo Pekingi kettaheiteringis. Kettaheide on üks Uibo tugevamaid alasid, ent seekordsel MMil see hästi välja ei tulnud. Foto: SCANPIX

Kergejõustiku MMil Pekingis jõudsid eestlastest esikümnesse vaid kaks sportlast: kettaheitja Gerd Kanter ja kümnevõistleja Maicel Uibo. Valdav osa koondisest näitas maailma mõistes keskmist taset ning Eesti kergejõustikul pole häbenemiseks otsest põhjust, kuid samas nappis ilusaid emotsioone pakkuvaid eneseületusi. Paraku on MMil oma maksimumi saavutamata raske kõrgele kohale pürgida. Postimees jagas Eesti koondise sportlased nelja gruppi ja hindas nende sooritust. 

ABSOLUUTNE MAAILMA TIPPTASE

Gerd Kanter (kettaheites 4. koht)

Selles, et 36-aastane Gerd Kanter on maailma absoluutse tipu tasemel sportlane, ei kahtle ilmselt keegi. Samas on raske pidada õnnestunuks võistlust, kus tiitlivõistlustelt kümme medalit võitnud sportlane peab leppima 4. kohaga. Väga suur roll oli kevadest saadik vanameistrit kimbutaval ebameeldival vigastusel, kuid MMi tulemuste tase oli selline, et pronksmedalit pakuti sisuliselt kandikul. Seda endale napsata Kanteril ei õnnestunud.

Tulemus jäi alla eeldatava taseme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles