Igor Prins alustas tööd jalgpalliliidus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Prins
Igor Prins Foto: Eesti Jalgpalli Liit

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) alustas projektiga, mille eesmärk on U-17 Eliitliiga viimine uuele geograafilisele ja sportlikule tasemele ning tippjalgpalli eelduste loomine piirkondades, kust praegu kõrgemas seltskonnas klubisid ei mängi. Esimene treenereid puudutav samm astuti, kui alaliit sõlmis lepingu Igor Prinsiga, kes asub tööle Läänemaa U-17 Eliitliiga juhendajana.

«Analüüsisime põhjalikult noortetöö hetkeseisu ja selle tulemuseks on U-17 Eliitliiga reform, millest pikemalt kirjutasin augustikuu Jalka ajakirjas ja mille eesmärk on lühidalt kokkuvõttes jalgpalliliselt vähemarenenud piirkondades sportliku kompetentsi tõstmine, noorte hoidmine ala juures ja neile paremate sportlike väljundite pakkumine, võistkondade arvu suurendamine Eliitliigas ja seeläbi tippjalgpallile laiemate eelduste loomine. Samuti eeldame, et tähelepanu U-17 Eliitliigale peaks vähendama sportlikke pingeid ja survet tulemustele nooremates vanuseklassides,» selgitas EJLi president Aivar Pohlak.

«Enne reformi elluviimist pidasime maakondlikud koosolekud kohtades, kus täna tippjalgpall puudub. Üks konkreetne tegevus, mille kokku leppisime, on tipptreeneri palkamine jalgpalliliidu poolt ja piirkonda tegutsema saatmine, aitamaks astuda sammu tavalisest noortejalgpallist tippjalgpalli. Jalgpalli ühtlase arengu tagamiseks on tegemist hädavajaliku investeeringuga, andes lisamõõtme ja võimaluse ka meie ahtale tipptreenerite tööjõuturule, kus konkurentsi hoidmiseks ja jalgpalli arenguks on vajalik võimalikult suur arv tegijaid. Samas ei saa selles olukorras jätkuda nende kõigi jaoks rakendust tipptreeneri rollis ja meeste kasutamine maakondlike U-17 koondiste juhendajatena annab treeneritele töö koos sissetulekuga ja maakondlikule jalgpallile puuduva kogemuse ja tarkuse,» lisas Pohlak.

Eesti koondises 20 mängu pidanud ja nii mängija kui ka treenerina Eesti meistriks tulnud Igor Prins ütles, et võttis uue väljakutse vastu väga positiivselt. «See on vajalik algatus. Minu esimene ülesanne on koostöös Läänemaa klubidega U-17 Eliitliiga võistkonna kokkupanek. Juba homme on kavas esimene kohtumine sealsete treeneritega, lähiajal tahan kohtuda kõigi piirkonna klubidega. Lisaks U-17 Eliitliigale olen vajadusel nõu ja jõuga abiks ka mujal,» rääkis Prins.

Prins tunnistas, et töö noortega on talle kui treenerile uus kogemus. «Pärast mängijakarjääri lõppu hakkasin kohe meeste juhendajaks. Nüüd laon ka mina treenerina endale uue teadmistekorruse ja usun, et see on arenguks oluline,» märkis ta.

Läänemaa Jalgpalliklubi juhatuse liige Tiit Koel ütles, et alaliidu projekt võeti positiivselt vastu. «Näen selles võimalust meie noortele ja ka meie treeneritele. Läänemaal on potentsiaali, mille kasutamiseks kulub väljastpoolt tulev kogemus ära,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles